Feng Šui saveti za Bagua područje slave i reputacije

Prema Feng Šuiju, određena područja vašeg doma ili kancelarije povezana su sa određenim aspektima vašeg života.

Ovo se odnosi na Bagua kartu, odnosno energetsku mapu prostora u kom živite. Jedno od ovih područja povezano je sa vašom slavom i reputacijom. Prema Feng Šuiju kada u svoju oblast za slavu i reputaciju unesete dobru energiju, to može poboljšati način na koji vas drugi doživljavaju.

PRONALAŽENJE OBLASTI SLAVE I REPUTACIJE

Bagua mapa je podeljena na 8 delova: karijera i životni put, duhovnost i lični rast, zdravlje i porodica, bogatstvo i obilje, slava i ugled, ljubav i brak, kreativnost i deca, kao i korisni ljudi i blagostanje. Svaka oblast Bague povezana je sa Feng Šui elementom. Prema klasičnom Feng Šui učenju područjem slave smatra se južni delo vašeg životnog prostora.

FENG ŠUI LEKOVI ZA PODRUČJE SLAVE

Precizniji prevod sa kineskog jezika kada je reč o području slave i reputacije bio bi "unutrašnje svetlo". U tom pogledu preporučljivo je korišćenje Feng Šui lekova koji izražavaju suštinu vašeg unutrašnjeg svetla, drugim rečima, šta je to po čemu želite da budete poznati? Koje posebne osobine donosite na ovaj svet? Težite ka prikazivanju predmeta u svom okruženju koje smatrate bitnim za ostvarenje ovih ciljeva.

Element područja slave je vatra, tako da bi predmeti koje izlažete trebalo da budu povezani sa vatrenim elementom ili elementom koji ga hrani – drvetom.

Boje povezane sa elementom vatre su crvena, žuta, narandžasta, ljubičasta i ružičasta. Boje povezane sa drvetom su zelena i smeđa. U prostoru je poželjno koristiti navedene boje za ojačanje vatrenog elementa.

Trouglasti oblici i zvezde povezani su sa vatrenom stihijom, tako da se i ovi oblici preporučuju pri dekoru savremenog doma. Pravougaoni oblici su povezani da elementom drveta, s toga su i oni poželjni.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

Povezane teme