Feng Šui saveti za Bagua područje koje se odnosi na zdravlje i porodicu

Sigurno već znate da su određena područja vašeg doma prema Feng Šuiju povezana sa određenim aspektima vašeg života.

Data područja nazivaju se Bagua, i ona predstavljaju energetsku mapu vašeg životnog prostora. Jedno od tih područja povezano je sa vašim zdravljem i porodicom. Kada u ovu oblast svog doma unesete dobru Feng Šui energiju, to može poboljšati vaše zdravlje na fizičkom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom nivou. Takođe data oblast ispunjena pozitivnom energijom doneće mir i harmoniju vašoj proodici.

PRONALAŽENJE BAGUA OBLASTI KOJA SE ODNOSI NA ZDRAVLJE I PORODICU

U skladu sa klasičnim Feng Šuijem područje koje se odnosi na zdravlje i porodicu definiše se kao istočni deo vašeg životnog prostora.

FENG ŠUI LEKOVI ZA OBLAST KOJA SE ODNOSI NA ZDRAVLJE I PORODICU

Mnogi Feng Šui lekovi koji su najpogodniji za zdravlje i porodicu vrte se oko elemenata tog područja, u ovom slučaju drveta. Takođe preporučljivo je koristiti lekove koji jačaju drveni element a to je voda, jer je poznato da voda hrani drvo. Boje povezane sa elementom drveta su smeđa i zelena a boje koje se vezuju za element vode su plava i crna. Upotreba bilo koje od ovih boja na zidu ili u vidu dekora je pogodna za područje koje se odnosi na zdravlje i porodične odnose.

Pravougaoni oblici povezani sa drvetom, kao i talasasti povezni sa vodom treba da se nađu u ovom prostoru. Umetnička dela su jednostavan način da se u prostor unese dobra Feng Šui energija. Umetnost koja priziva zdrav život i porodičnu harmoniju odlična je za ovo Bagua područje. Poželjno bi bilo da je protkana bojama koje se vezuju za drveni elemenat. Slike šuma su takođe poželjne u ovom prostoru. Dodatni poticaj pozitivnoj energiji daćete ako umetničko delo stavite u drveni okvir.

Bujne biljke pomoći će da se ojaća energija drvenog elementa. Međutim potrebno je da o njima u datom prostoru vodite računa i održavate ih zdravim. Pored toga, drveni nameštaj, zidne obloge, statue i drugi predmeti od drveta mogu uneti pozitivnu energiju u dati prostor. Takođe predmeti poput fontane koji su povezani sa vodenim elementom mogu doprineti cirkulaciji pozitivne energije.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

Povezane teme