Feng Šui saveti sa spavaću sobu okrenutu ka severu

Kako bi kroz vaš životni prostor tekla pozitivna energija važno je da na pravim mestima u njemu budu postavljeni određeni elementi.

Ukoliko se međutim suočavate sa pozicijom spavaće sobe okrenute ka severu, moraćete da potražite složenije ideje za njeno uređenje i kontrolu energije. Spavaća soba koja se okrenuta ka severu predstavlja izazovnu lokaciju prema Feng Šui učenju. Feng Šui elemenat potreban na severnoj strani, vodeni elemenat mora biti ograničen u prostoru kao što je spavaća soba, kako bi se stvorilo harmonično okruženje.

FENG ŠUI SAVETI:

  • Unesite crno-bele umetničke radove u svoju spavaću sobu i postavite ih u vizualno prijatnom rasporedu. Uverite se naravno da su slike prikladne za spavaću sobu, i da ne prikazuju nasilje. Crna je boja elementa vode, a bela je boja metala. Samim tim ove boje i njihovi elementi koje zastupaju hrane severno bagua područje.

  • Koristite bele, krem i nežne sive tonove u spavaćoj sobi u kombinaciji sa suptilnim toplim elementima dekoracije poput crvenih ili čokoladno smeđih jastuka, pri čemu ćete zaobići ove boje na zidovima.

  • Izbegavajte jake elemente Zemlje, Vatre i Drveta u spavaćoj sobi koja je okrenuta ka severu. Ovi Feng Šui elementi slabe energiju vodenog Feng Šuija koji je potreban vašoj spavaćoj sobi na datoj lokaciji.

  • Postavite veliko ogledalo na mesto u sobi na kom će odražavati više svetlost u prostoru. Pri postavci ogledala vodite računa o tome da ono nije okrenuto ka vašem krevetu niti ulazu u sobu. Okrugli metalni oblik ili blago ovalno ogledalo su preporučljive varijnate.

  • Izbegavajte kvadratne oblike u spavaćoj sobi okrenutoj ka severu, kao i pravougaone, ali i trouglaste. Ovo se odnosi na oblik kreveta, bočne stolove, komode pa čak i uzglavlja.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

Povezane teme