Feng šui rešenje za stepenište koje se sučeljava sa ulaznim vratima

Svim ljudima koje zanima kreiranje dobro izbalansiranog feng šuija u kući, padaju svakakva pitanja na pamet...

Prvo i najvažnije predstavlja to koja je ustvari idealna pozicija ulaznih vrata prema feng šui filozofiji? Kako to da vrata kuće, ili stana, koja se otvaraju direktno ka stepeništu ulaznog hola stvaraju veliku količinu negativne energije i lošeg feng šuija? Da li je stepenište koje je sučeljeno sa ulaznim vratima zaista toliko loša stvar i kako se ovo pitanje može rešiti prema feng šuiju?

Prvo i osnovno što se mora imati na umu, jeste da se ulazna vrata doma u feng šuiju nazivaju usta čija, jer putem njih kuća dobija preko potrebnu energiju kojom se hrani.

Kada je stepenište smešteno direktno naspram ulaznih vrata, feng šui energija veoma brzo napreduje u nižim ili višim spratovima, time ostavljajući ulazni prostor ili ceo prizemni sprat bez dovoljne količine dobre feng šui energije.

Sa dizajnom većine stepeništa, može doći i veliko ubrzanje toka energije koje dovodi do odbijanja, tako da sva strujanja koja nastoje da uđu u naše domove bivaju izgurana napolje.

Sva ova često postavljanja pitanja s tim u vezi poseduju veoma dobre osnove, ali ovakav problem takođe poseduje više rešenja jer postoje različite varijacije stepeništa koja su okrenuta ka ulaznim vratima i pojedinačno stvaraju različita feng šui rešenja.

U slučajevima velikog foajea sa mnogobrojnim arhitektonskim karakteristikama u prizemlju i stepeništem postavljenim daleko od ulaznih vrata, veoma je lakše kreirati dobar feng šui nego onda kada su stepenice smeštene u skučenom ulaznom delu okrenute direktno ka glavnim vratima.

Kada posedujemo veliki foaje sa stepeništem poprilično udaljenim od ulaznih vrata energija može da se ustali i cirkuliše prostorom, harmonično se raspoređujući i pronalazeći svoj put u svaki deo našeg doma.

Onda kada je ulazni hol mali i stepenište je okrenuto direktno ka glavnim vratima, energija se ubrzava i fragmentuje mnogo lakše, primorana da se u milisekundi pokrene uz ili niz stepenište. Feng šui rešenje u ovom slučaju predstavlja fokusiranje na stvaranje dekorativnog stila ulaznih vrata koji usporava energiju i fokuisira je u pravcu svih delova prizemnog nivoa.

Ovo može biti postignuto sa strateški postavljenim umetničkim komadima, velikom biljkom ili vazom sa cvećem, specifičnim elementima nameštaja ili ogledalom, ali imajte na umu da ogledala nikada ne smeju biti direktno sučeljena sa ulaznim vratima, jer na taj način reflektuju energiju umesto da je privlače.

Feng šui rešenja mogu biti specifična za svaki prostor u ukoliko je vaš plan doneo rešenje sa stepeništem suviše bliskim ulaznim vratima uvek je veoma mudro da se konsultujete sa profesionalcima koji mogu usmeriti tok energije i pružiti vam veoma korisne savete kako biste popravili svoj či.

U suštini, stepenište postavljeno direktno naspram ulaznih vrata predstavlja sličan feng šui izazov kao onda kada su zadnja vrata u ravni sa ulaznim. U oba slučaja, či je prinuđen da veoma brzo napusti prostor i nije mu pružena prilika da se ustali i cirkuliše harmoničnim tokom po vašem domu.

Povezane teme

14.02.2024 Feng shui

Jednostavni feng šui saveti za sreću u poslu ove godine

Majstori feng šuija daju smernice koje vam mogu pomoći da konačno dobijete unapređenje o kome ste toliko maštali, ili da jednostavno poboljšate svoju reputaciju tokom ove godine.

11.02.2024 Feng shui

Rešite se negativne energije u svom domu uz pomoć feng šuija

U svakodnevnom životu okruženi smo predmetima koji mogu uticati na energiju u našem domu, a da toga nismo ni svesni.

08.02.2024 Feng shui

Kreiranje harmoničnog ulaza u dom za pozitivnu energiju i uspeh u karijeri

Sledite ove Feng Shui smernice kako biste stvorili pozitivan i energetski uravnotežen prostor u blizini ulaznih vrata.

05.02.2024 Feng shui

Simbolika konja u feng šuiju

Efikasno postavljanje slika ili figura konja po feng šuiju, može doneti snagu, i energiju ovih poštovanih bića u vaš dom.

02.02.2024 Feng shui

Koje su srećne feng šui boje za 2024. godinu?

Zmaj, kao moćan simbol, kombinovan sa energijom drveta, naglašava snagu i vitalnost. Očekujte da će ova godina biti obeležena rastom, obnavljanjem i jačanjem.

30.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za jačanje sektora braka i prijateljstva u domu

Feng šui učenje se primeniti na različite aspekte života, uključujući i sektore koji se odnose na brak i prijateljstvo.

27.01.2024 Feng shui

Kako uz pomoć feng šuija prizvati sreću i zaštitu?

Lepota feng šuija je u tome što se on može menjati i prilagođavati vašim potrebama u zavisnosti od toga šta trenutno smatrate važnim u svom životu.

24.01.2024 Feng shui

Orhideje u feng šuiju: simbol savršenstva, ljubavi i harmonije

Orhideje predstavljaju savršenstvo, prirodnu lepotu i ljubav. U praksi feng šui, orhideja se uglavnom koristi za poboljšanje porodične sreće a posebno je važna kada je plodnost u...

21.01.2024 Feng shui

Feng šui upozorenje: ove stvari nikako ne treba držati u kući!

Postoji nekoliko nesrećnih feng šui predmeta koje svi mi imamo u svojim kućama, a kojih bi trebalo da se otarasimo čim pre - upozoravaju stručnjaci.

18.01.2024 Feng shui

Leptir: feng šui simbol sreće, preobražaja i pozitivnih promena

Leptir sa svojim raznobojnim krilima unosi dobru energiju i svežinu u svaku zajednicu, rasplamsava strast i romantiku, čime ujedno poništava rutinu svakodnevnice koja polako nestaj...

15.01.2024 Feng shui

Fikus Bendžamin je jedna od omiljenih feng šui biljaka, a evo i zašto!

Prema Feng Šui filozofiji, fikus Bendžamin se oseća kao kod kuće kada je smešten u jugoistočnom delu stana, odakle pomaže svim ukućanima da mudro razmišljaju, donose promišljene od...