Feng šui, kuhinja i bogatstvo: ima neka tajna veza

Kuhinja nije samo mesto za pripremu hrane i obedovanje, već i mesto gde se u kući najviše okupljaju ljudi.

Kao takva, kuhinja se smatra riznicom i centrom bogatstva kuće. Postavljanje kuhinjskih uređaja na pravilna mesta i držanje prostora čistim i uređenim može značajno uticati na blagostanje i prosperitet svih stanara kuće.

Feng šui, stara kineska veština uređenja prostora, proučava kako raspored i dizajn enterijera mogu uticati na tok energije i poboljšati kvalitet života. Kada se primeni na kuhinju, feng šui može pomoći u optimizaciji rasporeda, izboru boja, tekstura i materijala, kao i u uvođenju određenih elemenata za poboljšanje finansijske situacije domaćinstva.

Prva stvar koju treba uzeti u obzir kada se radi o optimizaciji feng šui-ja kuhinje je pravilno postavljanje kuhinjskih uređaja. Primera radi, šporet bi trebalo postaviti tako da osoba koja priprema hranu ima preglednost prostora, ali da joj se ne nalazi iza leđa. Veštačko osvetljenje je takođe važno jer pomaže u održavanju energetske ravnoteže. Kuhinja bi trebalo da bude dovoljno osvetljena, ali ne preterano svetla, kako bi se održao prijatan ambijent i poboljšalo raspoloženje.

Druga stvar koju treba uzeti u obzir je održavanje prostora čistim i uređenim. Neuredna i prljava kuhinja privlači negativnu energiju i remeti finansijsku ravnotežu u kući. Redovno čišćenje i organizacija prostora pomažu u održavanju pozitivne energije i stvaraju harmoniju u kuhinji.

Treća stvar koju treba razmotriti je uvođenje određenih elemenata u kuhinju kako bi se poboljšala finansijska situacija domaćinstva. Na primer, u kuhinju bi se mogla postaviti voda u obliku akvarijuma ili slike vode kako bi se poboljšala finansijska sreća. Takođe, zelene biljke u kuhinji mogu pomoći u stvaranju pozitivne energije i povećanju prihoda.

Sve u svemu, feng šui pristup kuhinji može pomoći u stvaranju harmonične i pozitivne energije koja može uticati na finansijski prosperitet domaćinstva. Kako - saznajte u nastavku ovog teksta.

« 1 2 3 4 5 6 »

Povezane teme

08.02.2024 Feng shui

Kreiranje harmoničnog ulaza u dom za pozitivnu energiju i uspeh u karijeri

Sledite ove Feng Shui smernice kako biste stvorili pozitivan i energetski uravnotežen prostor u blizini ulaznih vrata.

05.02.2024 Feng shui

Simbolika konja u feng šuiju

Efikasno postavljanje slika ili figura konja po feng šuiju, može doneti snagu, i energiju ovih poštovanih bića u vaš dom.

02.02.2024 Feng shui

Koje su srećne feng šui boje za 2024. godinu?

Zmaj, kao moćan simbol, kombinovan sa energijom drveta, naglašava snagu i vitalnost. Očekujte da će ova godina biti obeležena rastom, obnavljanjem i jačanjem.

30.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za jačanje sektora braka i prijateljstva u domu

Feng šui učenje se primeniti na različite aspekte života, uključujući i sektore koji se odnose na brak i prijateljstvo.

27.01.2024 Feng shui

Kako uz pomoć feng šuija prizvati sreću i zaštitu?

Lepota feng šuija je u tome što se on može menjati i prilagođavati vašim potrebama u zavisnosti od toga šta trenutno smatrate važnim u svom životu.

24.01.2024 Feng shui

Orhideje u feng šuiju: simbol savršenstva, ljubavi i harmonije

Orhideje predstavljaju savršenstvo, prirodnu lepotu i ljubav. U praksi feng šui, orhideja se uglavnom koristi za poboljšanje porodične sreće a posebno je važna kada je plodnost u...

21.01.2024 Feng shui

Feng šui upozorenje: ove stvari nikako ne treba držati u kući!

Postoji nekoliko nesrećnih feng šui predmeta koje svi mi imamo u svojim kućama, a kojih bi trebalo da se otarasimo čim pre - upozoravaju stručnjaci.

18.01.2024 Feng shui

Leptir: feng šui simbol sreće, preobražaja i pozitivnih promena

Leptir sa svojim raznobojnim krilima unosi dobru energiju i svežinu u svaku zajednicu, rasplamsava strast i romantiku, čime ujedno poništava rutinu svakodnevnice koja polako nestaj...

15.01.2024 Feng shui

Fikus Bendžamin je jedna od omiljenih feng šui biljaka, a evo i zašto!

Prema Feng Šui filozofiji, fikus Bendžamin se oseća kao kod kuće kada je smešten u jugoistočnom delu stana, odakle pomaže svim ukućanima da mudro razmišljaju, donose promišljene od...

12.01.2024 Feng shui

Feng šui i terapija bojama

Feng šui terapija bojama priznaje da svaka boja nosi sa sobom određene energije koje mogu značajno uticati na mentalno, emocionalno i fizičko blagostanje pojedinca.

09.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za bolji i kvalitetniji san

Prema feng šuiju, način na koji dizajniramo naše domove takođe može uticati na način na koji spavamo.