Kako to tačno ogledala utiču na dobar ili loš feng šui doma?

U feng šui filozofiji, raspored ogledala u vašem domu je od velike važnosti…

Ako se ogledala rasporede na pravi način, veruje se da ona mogu uvećati vaše bogatstvo, sreću i zdravlje. Ipak, ako se ne rasporede dobro, ona mogu dosta naškoditi vašem blagostanju. Setite se samo da vaše ogledalo duplira sve što reflektuje.

Kako biste imali kvalitetni raspored ogledala u svom domu, evo deset stvari koje ne smete nikada reflektovati:

  • Vrata i prozore

  • Krevet

  • WC šolju

  • Plamen u kuhinji

  • Drugo ogledalo

Veliko okruglo ogledalo u kombinaciji sa zidovima u bolji žalfije i drvenim nameštajemphoto: iStock

  • Nered

  • Bilo šta neuredno

  • Oštre ćoškove

  • Lošu sliku

  • Telo najvišeg člana porodice kome se ne vidi glava

Da li se vrata vašeg doma otvaraju prema malom foajeu? Ako je vaš odogovor potvrdan, onda verovatno imate zid naspram ulaznih vrata i to blokira protok energije. Ukoliko imate mali ulazni hodnik, ogledalom možete vizuelno uvećati taj prostor. Namestite ga tako da ne gleda direktno na vrata. Takođe, lepim ogledalom na graciozan način želite dobrodošlicu energiji.

Jedini razlog zbog kog se preporučuje posedovanje ogledala iznad ili iza šporeta u kuhinji je mogućnost osobe koja kuva da vidi šta se dešava iza njegovih ili njenih leđa. Ako ne kuvate leđima okrenutim prema vratima, ne morate brinuti o tome. Najbolja solucija za kuhinju je pronalazak kuhinjskih alata koji imaju reflektivne površine i koji će vam dati mogućnost da vidite vrata dok pripremate obroke.

Po feng šui filozofiji, ogledala u kupatilu nisu dobra stvar. Ipak, ako mislite da vam je neophodno držite ga pokrivenim, jer ono nikada ne sme reflektovati WC šolju. Ogledalo van kupatila smatra se dobrim jer ne dozovljava energiji da uđe u kupatilo i ode niz slivnik.

Ako provodite noći bez sna, ogledalo u vašoj spavaćoj sobi je sigurni krivac za to. Ono premešta energiju sa jedne strane na drugu i ne da vam mira. Ogledalo pored ili iznad kreveta je nešto što po svaku cenu morate da izbegnete. Ako imate ogledalo na kom vidite svoj odraz dok ležite, ono će u vašu vezu dovesti treću osobu.

Veliko okruglo ogledalo na komodi u dnevnoj sobi sa zelenim zidovimaphoto:iStock

Ogledala u dnevnom boravku ili trpezariji su definitivno najbolja. Ako ogledalo reflektuje hranu na stolu, onda će ono duplirati njenu viziju, koja se interpretira kao izobilje ili bogatstvo. Samo se pobrinite da ogledalo ne reflektuje vrata ili prozor.

Ogledala na plafonu su nešto što treba izbegavati. Refleksija poda u ogledalu nije dobra za vaš feng šui. Nemojte postavljati ogledala tamo gde će škoditi vašoj energiji ili prekinuti njen tok. To se posebno primenjuje za ogledala na kraju hodnika, koja simbolično govore energiji da ostane podalje od tog prostora i privlače negativnu energiju.

Ogledala po feng šuiju nikada ne smeju biti prljava ili polomljena, već svetlucava, besprekorna i puna života. Antička, stara ogledala, pa i ona bez rama su nešto što se mora izbegavati. Takođe, kada ih kačite, vodite računa da ona ravno naležu na zid, odnosno da se ne naginju napred.

Povezane teme

08.02.2024 Feng shui

Kreiranje harmoničnog ulaza u dom za pozitivnu energiju i uspeh u karijeri

Sledite ove Feng Shui smernice kako biste stvorili pozitivan i energetski uravnotežen prostor u blizini ulaznih vrata.

05.02.2024 Feng shui

Simbolika konja u feng šuiju

Efikasno postavljanje slika ili figura konja po feng šuiju, može doneti snagu, i energiju ovih poštovanih bića u vaš dom.

02.02.2024 Feng shui

Koje su srećne feng šui boje za 2024. godinu?

Zmaj, kao moćan simbol, kombinovan sa energijom drveta, naglašava snagu i vitalnost. Očekujte da će ova godina biti obeležena rastom, obnavljanjem i jačanjem.

30.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za jačanje sektora braka i prijateljstva u domu

Feng šui učenje se primeniti na različite aspekte života, uključujući i sektore koji se odnose na brak i prijateljstvo.

27.01.2024 Feng shui

Kako uz pomoć feng šuija prizvati sreću i zaštitu?

Lepota feng šuija je u tome što se on može menjati i prilagođavati vašim potrebama u zavisnosti od toga šta trenutno smatrate važnim u svom životu.

24.01.2024 Feng shui

Orhideje u feng šuiju: simbol savršenstva, ljubavi i harmonije

Orhideje predstavljaju savršenstvo, prirodnu lepotu i ljubav. U praksi feng šui, orhideja se uglavnom koristi za poboljšanje porodične sreće a posebno je važna kada je plodnost u...

21.01.2024 Feng shui

Feng šui upozorenje: ove stvari nikako ne treba držati u kući!

Postoji nekoliko nesrećnih feng šui predmeta koje svi mi imamo u svojim kućama, a kojih bi trebalo da se otarasimo čim pre - upozoravaju stručnjaci.

18.01.2024 Feng shui

Leptir: feng šui simbol sreće, preobražaja i pozitivnih promena

Leptir sa svojim raznobojnim krilima unosi dobru energiju i svežinu u svaku zajednicu, rasplamsava strast i romantiku, čime ujedno poništava rutinu svakodnevnice koja polako nestaj...

15.01.2024 Feng shui

Fikus Bendžamin je jedna od omiljenih feng šui biljaka, a evo i zašto!

Prema Feng Šui filozofiji, fikus Bendžamin se oseća kao kod kuće kada je smešten u jugoistočnom delu stana, odakle pomaže svim ukućanima da mudro razmišljaju, donose promišljene od...

12.01.2024 Feng shui

Feng šui i terapija bojama

Feng šui terapija bojama priznaje da svaka boja nosi sa sobom određene energije koje mogu značajno uticati na mentalno, emocionalno i fizičko blagostanje pojedinca.

09.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za bolji i kvalitetniji san

Prema feng šuiju, način na koji dizajniramo naše domove takođe može uticati na način na koji spavamo.