Feng šui i kućni ljubimci: saveti za zdraviji i bolji odnos sa vašim najvernijim prijateljima

Feng Shui donosi ravnotežu i harmoniju ljudima. Ali šta je sa vašim kućnim ljubimcima?

U poslednjih nekoliko godina, principi Feng Shui-a se sve češće praktikuju u domovima, kancelarijskim prostorima, pa čak i u automobilima. Ovo nije iznenađujuće, jer Feng Shui donosi ravnotežu i harmoniju, ljudima. Ali šta je sa vašim kućnim ljubimcima? Može li Feng Shui da se praktikuje za životnu sredinu vašeg kućnog ljubimca, za bolje zdravlje i harmoniju?

Kratak odgovor je – DA! Energija Či teče kroz sve životne prostore, uključivajući i životni prostor vašeg kućnog ljubimca. Sve ono što dobro utiče na vas, uticaće dobro i na vašeg vernog prijatelja.

Previše nereda u prostoru za spavanje vašeg psa, na primer, donosi nesklad. Dakle, uklonite sav nered oko njihovog prostora za spavanje, kako bi energija Či mogla nesmetano da teče. Još jedna praktična stvar koju možete učiniti za vašeg ljubimca je da pogledate gde ste stavili njegovu korpu ili kućicu za spavanje. Izbegavajte postavljanje pored ulaznih vrata. Prema Feng Shui principima, dobar i loš protok energije protiče kroz vrata. Vi svakako ne želite da dobra ili loša energija teče i utiče na vašeg kućnog ljubimca.

Devojka se igra sa mačkom u svom dnevnom boravkuphoto: iStock

Pored toga, ne postavljajte krevet pored kupatila ili toaleta. Ovo je oblast u kojoj je mnogo negativnih tokova energije. Takođe, krevet svog kućnog ljubimca ne stavljajte ispod stepeništa, jer će to poremetiti njihov odmor i mir. Nemojte krevet za psa stavljati ispred ogledala. Spavanje ispred ogledala se smatra nepovoljnim prema Feng Shui-u.

Ukoliko je vaš kućni ljubimac ribica, a ne pas ili mačka potrudite se da akvarijum održavate redovno. Voda bi trebalo da bude čista, a akvarijum ne bi trebalo da bude blokiran. Ribica treba da ima dovoljno prostora da se kreće slobodno.

Veoma je važno da stvorite udoban prostor za vaše ljubimce. Njihov prostor treba da bude čist i uredan. Pravilno ih hranite, i što je najvažnije volite ih mnogo. Ako dajete svojim ljubimcima malo pažnje i brinete o njima oni će doneti veliku količinu pozitvne energije u životnu sredinu i vaš život.

Odabir kućnog ljubimca je lična stvar. Neko voli pse, neko mačke. Neko voli ljubimca kog će posmatrati satima, poput ribica u akvarijumu, zmija u terarijumu ili tarantula, dok drugi vole kanarince, kornjače, zečeve ili guštere. Takođe osim što vi postajete prijatelj sa vašim ljubimcem, oni i međusobno grade određeni odnos, a način na koji se vi ponašate prema njima oni projektuju međusobno. Ukoliko je vaš dom ispunjen tolerancijom, veliki su izgledi da će vaša mačka, pas, hrčak i kanarinac živeti u harmoniji i slozi.

Primera radi, pas je najbolji izbor za sve one koji su usamljeni. On će vam uvek srdačno praviti društvo i bezrezervno vas slušati. Ako vam je potrebna energija prisnosti i topline, oni su kao stvoreni za vas. Nežnost koju im budete pružali će vam višestruko uzvratiti.

Devojka sedi sa psom u svojoj dnevnoj sobiphoto: iStock

Mačke su, s druge strane, samostalna bića, graciozna i veoma oprezna. One ne veruju u potpunosti nikom ali su i više nego spremne da sate provedu predeći na vašem krilu. Donose nam duševni mir i dok ih posmatramo shvatamo kako je priroda savršena jer nam je dozvolila da nešto tako divlje zavolimo i donekle prisvojimo.

Ribice u akvarijumu su idealne za neprestanu aktivnost u enterijeru. Imaju dekorativni efekat a ujedno i povećavaju energiju prosperiteta i aspiracija. Akvarijumi su veoma moćni Feng Šui rekviziti jer je voda čistač energije u prostoru.

Hrčak je idealan izbor za porodice sa hiperaktivnom decom. Ukoliko dete teško izlazi na kraj sa ljutnjom a vi sa njegovim izlivima besa, hrčak je idealan ljubimac za isto. Takođe držanje hrčka kao ljubimca se savetuje i studentima jer utiče na energiju koncentracije.

Na kraju, pomenimo i ptice, koje su ekvivalent vodi kada je pročišćavanje energije u pitanju. Njihova vokalizacija tera loše vibracije i negativnu energiju.

Povezane teme

08.02.2024 Feng shui

Kreiranje harmoničnog ulaza u dom za pozitivnu energiju i uspeh u karijeri

Sledite ove Feng Shui smernice kako biste stvorili pozitivan i energetski uravnotežen prostor u blizini ulaznih vrata.

05.02.2024 Feng shui

Simbolika konja u feng šuiju

Efikasno postavljanje slika ili figura konja po feng šuiju, može doneti snagu, i energiju ovih poštovanih bića u vaš dom.

02.02.2024 Feng shui

Koje su srećne feng šui boje za 2024. godinu?

Zmaj, kao moćan simbol, kombinovan sa energijom drveta, naglašava snagu i vitalnost. Očekujte da će ova godina biti obeležena rastom, obnavljanjem i jačanjem.

30.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za jačanje sektora braka i prijateljstva u domu

Feng šui učenje se primeniti na različite aspekte života, uključujući i sektore koji se odnose na brak i prijateljstvo.

27.01.2024 Feng shui

Kako uz pomoć feng šuija prizvati sreću i zaštitu?

Lepota feng šuija je u tome što se on može menjati i prilagođavati vašim potrebama u zavisnosti od toga šta trenutno smatrate važnim u svom životu.

24.01.2024 Feng shui

Orhideje u feng šuiju: simbol savršenstva, ljubavi i harmonije

Orhideje predstavljaju savršenstvo, prirodnu lepotu i ljubav. U praksi feng šui, orhideja se uglavnom koristi za poboljšanje porodične sreće a posebno je važna kada je plodnost u...

21.01.2024 Feng shui

Feng šui upozorenje: ove stvari nikako ne treba držati u kući!

Postoji nekoliko nesrećnih feng šui predmeta koje svi mi imamo u svojim kućama, a kojih bi trebalo da se otarasimo čim pre - upozoravaju stručnjaci.

18.01.2024 Feng shui

Leptir: feng šui simbol sreće, preobražaja i pozitivnih promena

Leptir sa svojim raznobojnim krilima unosi dobru energiju i svežinu u svaku zajednicu, rasplamsava strast i romantiku, čime ujedno poništava rutinu svakodnevnice koja polako nestaj...

15.01.2024 Feng shui

Fikus Bendžamin je jedna od omiljenih feng šui biljaka, a evo i zašto!

Prema Feng Šui filozofiji, fikus Bendžamin se oseća kao kod kuće kada je smešten u jugoistočnom delu stana, odakle pomaže svim ukućanima da mudro razmišljaju, donose promišljene od...

12.01.2024 Feng shui

Feng šui i terapija bojama

Feng šui terapija bojama priznaje da svaka boja nosi sa sobom određene energije koje mogu značajno uticati na mentalno, emocionalno i fizičko blagostanje pojedinca.

09.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za bolji i kvalitetniji san

Prema feng šuiju, način na koji dizajniramo naše domove takođe može uticati na način na koji spavamo.