Feng Šui i kućni ljubimci

Svakom prostoru potrebna su aktivna energija i ljubav. Ljubimci su ti koji nam pružaju i jedno i drugo. Kako ih uglavnom smatramo članovima svoje porodice, trebalo bi da se pozabavimo i njihovim uticajem sa stanovišta feng šui filozofije.

Nevezano za vrstu ljubimca koju imate, navešćemo nekoliko važnih feng šui smernica koje treba da imate na umu, a o kojima verovatno niste nikada pre razmišljali. Neke od njih odnose se na uticaj ljubimaca na naše odnose, veze, finansije i zdravlje, ali i na način na koji treba tretirati ljubimca i brinuti se o njemu.

Prva i najbitnija stvar koju treba da imate na umu je da ljubimci utiču dobro na nas! Svojom aktivnom energijom i živošću ispunjavaju naš dom pozitivnom energijom i čine ga „mlađim“ čak i onda kad nismo u njemu. Psi, na primer, imaju zaštitničku energiju koja doprinosi jačim osećajem sigurnosti što je posebno važno za porodice sa malom decom i bebama. Neretki su slučajevi da psi čak fizički odbrane najmlađeg i najnezaštićenijeg člana porodice u slučaju napada.

Njihov pozitivan uticaj na našu feng šui energiju najbolje se ogleda u svakodnevnoj radosti koju nam pružaju svojim razdraganim lajanjem ili mahanjem repom. Nekoliko puta na dan oni nas, čak i ako nismo svesni, obasipaju ljubavlju, radošću, pozitivnom i čistom energijom koja se direktno pozitivno odražava naš svakodnevni život.

Međutim, postoje slučajevi kada ljubimci nisu dobar feng šui. Kada se to dešava?

Postoje primeri kada je feng šui ugrožen ljubimcima. Najgori slučaj je upravo onaj kada se vlasnici ponašaju nemarno ili čak loše prema svojim ljubimcima. To je najveći razarač pozitivne energije. Ako na primer ne čistite akvarijum svojih ribica, one neće funkcionisati dobro pa samim ti nećete ni vi. Riba po feng šuiju predstavlja uspeh, s toga ako se nemarno ponašate prema njoj to će vam se direktno odraziti upravo na posao. Dalje, prljava voda može značiti i zdravstvene probleme pa nisu retki primeri da vlasnici akvarijuma u kojima se od mulja nekad ne vidi čak ni ribica, boluju od težih zdravstvenih oboljenja.

Pre nego što izaberete ljubimca trebalo bi da se raspitate na koja životna polja svaki od njih utiče i to uzmete kao jedan od kriterijuma, ali da budete i svesni gde bi vas mogle dočekati posledice zanemarivanja životinja.

A.M.

Povezane teme