Feng Shui savetuje: koje biljke treba držati kod ulaznih vrata?

Sobne biljke su prilično popularne ovih dana, i to sa dobrim razlogom!

Ne samo da su sobne biljke fantastičan način da svoj dom obogatite raskošnim zelenilom i neospornom elegancijom, već su i idealni pomoćnici u filtriranju toksina i poboljšanju kvaliteta vazduha u vašem zatvorenom prostoru. No, ono što možda ne znate jeste da su biljke idealne i za poboljšanje protoka takozvane “či” energije u domu, a strateško postavljanje biljaka u određene oblasti vašeg doma može dovesti do uspostavljanja savršene ravnoteže i harmonije u vašem životu.

Kada je feng shui u pitanju, jedan od načina za unos određene vrste (pozitivne) energije jeste dodavanje određenih elemenata (uključujući i biljke) i to sa namerom. Zdrave biljke su izvor energije životne snage, a takođe su lep način da unesete više prirode u svoj dom, što je posebno važna stavka za sve nas koji u poslednje vreme više boravimo u zatvorenom prostoru.

Biljke takođe predstavljaju element drveta u sistemu pet elemenata koji se koriste u feng šuiju, pa ih zato često dodajemo u prostor sa namerom da povećamo karakteristike koje ovaj element nosi sa sobom: vitalnost, rast i lečenje. Naša ulazna vrata su možda i najvažnija oblast našeg doma iz feng shui perspektive. Ovde energija i pozitivne mogućnosti mogu da uđu u vaš dom (i dodju do vas), a ujedno predstavljaju kako vas svet vidi i doživljava.

U idealnom slučaju, vaša ulazna vrata bi trebalo da budu “skrojena” tako da dočekuju i pozivaju pozitivan “či” u vaš dom. Jednom kada se uverite da su vaša ulazna vrata adekvatno opremljena za uspeh na uobičajenom nivou (čista, uredna, lepo ofarbana, bez pokvarenih brava), možete početi da unosite elemente koji će poboljšati energiju u ovom delu vašeg doma.

Biljke su odličan način da podignete “či” na ulazu u svoj dom, i prizovete (a zatim i ugostite) prosperitet i uspeh. Generalno, najprivlačnije feng šui biljke su one sa mekim, zaobljenim listovima, dok oštri listovi mogu delovati neprijateljski i ne tako gostoljubivo. Takođe je važno pronaći biljku koja će se dobro snaći u ovom delu vašeg doma, pa obavezno dobro istražite i uverite se da ste odabrali nešto sa pravim svetlosnim i temperaturnim zahtevima.

« 1 2 3 4 »

Povezane teme