Feng shui saveti za srećniji bračni život

Verovali ili ne, ali feng šui vam zaista može pomoći da svoj bračni život načinite srećnijim...

Uređenje vašeg doma izjednačava se sa uređenjem vašeg života, a kako je ljubav jedna od najbitnijih stavki u životu – jasno vam je zašto vam baš feng shui saveti mogu pomoći da se na tom polju osećate ispunjenije i zadovoljnije.

Postoji nekoliko oblasti vašeg doma koje su važne za vašu romantičnu vezu, ali jedna od najbitnijih je spavaća soba. Ovo je ključno područje ljubavi i odnosa u vašem domu bez obzira na to gde se nalazi na feng šui bagua mapi. To je zato što je vaša spavaća soba važna za odmor, opuštanje, brigu o sebi, ljubav, a takođe je i jedno od mesta gde provodite najviše vremena.

Prvo i osnovno pravilo pri opremanju spavaće sobe koja će omogućiti srećniji bračni život jeste da za ovaj prostor odaberete romantične, opuštajuće boje. Poenta je stvoriti udoban, topao i intiman ambijent za vas i vašeg partnera, pa je zato važno osloniti se na meke i tople boje, kao i pastelne nijanse.

Tople boje predstavljaju element vatre (strast i romansu), ali ne bi trebalo ići u one najvatrenije nijanse koje mogu aktivirati agresiju, nervozu i nesanicu. Izaberite boje poput svetlo roze, boje breskve, svetlo žute, bledo plave i pastelno ljubičaste.

Predmeti u paru su još jedna stavka koju feng shui dovodi u vezu sa harmoničnim odnosima. Koristite dva noćna ormarića, dva jastuka, dve lampe, dva umetnička dela, parove ukrasnih predmeta – napravite prostor sa obe strane kreveta ako je moguće, tako da ima mesta i za vas i za vašeg partnera. Ključ je da napravite ravnotežu - po jedna stavka za svakog od vas!

Izaberite meke prekrivače, posteljinu i jastuke.Vaš krevet treba da bude mekan i prijatan, to je mesto gde se trebate zadovoljno ušuškati pored voljene osobe na kraju dana pa je od presudne važnosti da budete okruženi teksturama ali i predmetima koje volite. Primera radi, u blizini kreveta biste takođe trebali postaviti najlepše fotografije vas i vašeg partnera (dakle slike gde se nalazite samo vas dvoje!) jer će to samo pojačati osećaj bliskosti i povezanosti.

Na kraju ćemo vas podsetiti i na dva osnovna pravila kada je opremanje bilo kog prostora po feng shui principima u pitanju. Prvo glasi: očistite nered, jer su sve stvari koje vas ometaju zapravo povezane sa preprekama koje vam stoje na putu, posebno kada je ljubav u pitanju. Očistite zato svoju spavaću sobu, a posebnu pažnju obratite na prostor ispod vašeg kreveta.

Ukoliko je vaša spavaća soba direktno povezana sa kupatilom, podsećamo vas da vrata kupatila obavezno držite zatvorena, jer će to zadržati ljubavnu energiju u sobi.

photo source: houzz

Povezane teme