Feng shui saveti za pravilno postavljanje figure slona

Figura slona može biti jedan od najpovoljnijih simbola kada je uređenje doma po feng shui principima u pitanju, ali samo pod uslovom da je dobro postavljena!

Slon je izuzetno moćan i povoljan simbol, kažu feng shui stručnjaci. Ali, isto tako dodaju da sa ovim simbolom moramo biti izuzetno oprezni, posebno kada je njegova lokacija u pitanju. Svako područje vašeg doma upravlja određenim aspektom vašeg života, pa će tako postavljanje figure slona poslužiti za aktiviranje pozitivne “chi” energije koja je povezana sa tom specifičnom regijom.

No, pre svega toga, dobro bi bilo detaljnije se upoznati sa simbolikom koja stoji iza ove dražesne figure. Kada je azijska kultura u pitanju, slon ima ulogu svete životinje, on je najdivnije stvorenje i ujedno nebeska životinja koja se dovodi u vezu sa: dostojanstvom, vernošću, srećom, inteligencijom, snagom i uspehom. Dodatno, slon je simbol dugovečnosti, moći i mudrosti, pa zato ne čudi što se upravo on najčešće bira za životinju koja će predstavljati zaštitnika kuće. Ali, samo pod uslovom da se ispune sledeći uslovi:

Postavljanje statue slona ili para slonova u predelu ulaznih vrata doneće sreću, zaštitu i snagu porodici. Većina feng shui stručnjaka smatra kako bi ovim slonovima trebalo okrenuti kovčežiće, kako bi se podstakao prosperitet, sreća i pobeda nad nedaćama. Postoje i oni koji predlažu da se u ovom delu doma postave slonovi sa spuštenim surlama, jer su upravo u tom položaju simbol plodnosti ali i dugovečnosti. Ukoliko želite da slonovi čuvaju vaš dom i porodicu, postavite ih pored vrata i na taj način sprečite pozitivnu “chi” energiju da ode od vas.

Slonovi postavljeni u spavaćoj sobi obećavaju ljubav i vernost između dve osobe, ali ovo važi i za sve druge prostorije. Primera radi, figurice postavljene unutar radne sobe ili kancelarije omogućiće bolju komunikaciju i saradnju između potencijalnih poslovnih partnera. Figura majke slonice i njene bebe simbol je čiste ljubavi, a parovi koji žele potomstvo trebalo bi da ih postave u svoju spavaću sobu kako bi povećali plodnost. Često se u spavaćoj sobi koristi grupa od sedam slonova, jer po feng shui-ju upravo je broj sedam direktno povezan sa decom.

Ukoliko vaš mališan ima problema sa učenjem, ili jednostavno želite da postigne bolji uspeh u obrazovanju, nabavite mu figuru slona i postavite je na sto gde obavlja svoje domaće zadatke. Slon će obezbediti potrebnu koncentraciju, ali i doprineti boljem razumevanju gradiva.

U zavisnosti od materijala od kog je napravljena figura, slon se može koristiti u okviru određenog ambijenta i za postizanje odgovarajuće ravnoteže elemenata. Primera radi, slonovi koji nose ili drže neki predmet (poput kristala) doprineće blagostanju, dok će dodavanje statue žabe ili majmuna obezbediti poslovnu stabilnost ali i uspeh u karijeri.

I na kraju, podsećanje da bi slon uvek trebao “da gleda” u vaš dom. Drugim rečima, figurice slona (ili slonova) bi uvek trebale biti okrenute prema vratima, jer bi u suprotnom sva dobra i pozitivna energija mogla da napusti vaš dom za sva vremena!

Povezane teme