Feng shui saveti za opremanje garaže

Da li garažu koristite isključivo za parkiranje automobila ili je ona prepuna stvari za koje ste procenili da vam više nisu potrebne u kući?

Kada je opremanje doma po feng shui principima u pitanju, stvari su poprilično jasne – ukoliko imate garažu na svom imanju ona automatski postaje sastavni deo takozvane Bagua mape i jedan od podjednako važnih prostora kojim se morate pozabaviti kako biste postigli neophodan balans.

Iako nam garaže baš i nisu najomiljeniji delovi doma, one su važne prostorije koje zahtevaju našu punu posvećenost. U feng shuiju se ništa ne krije, sve se računa i sve utiče na energiju jednog doma, pa čak i mesta sa kojima ne želimo da imamo posla! Jedno od osnovnih pravila glasi: sve što je blizu doma ima najveći uticaj na energiju ukućana, pa će samim tim i predmeti koje čuvamo u garaži biti u direktnoj vezi sa dešavanjima u kući.

Bilo da spadate u grupu onih koji su ponosni na svoju garažu ili ste od onih koji bi najradije zaboravili na ovaj deo doma, neki osnovni feng shui saveti za savršeno opremanje garaže svode se na ponavljanje istih onih pravila koja važe i kada je opremanje drugih delova doma u pitanju. Prvo i osnovno pravilo je načiniti prostor što čistijim i jasnijim, jer će na taj način i protok pozitivne energije biti mnogo bolji. Kada je garaža u pitanju, to obično nosi puno posla: čišćenje nereda, organizovanje svih stvari koje se tamo skladište kao i održavanje prostora čistim i urednim.

Dobra stvar je i zapitati se kakav uopšte osećaj u vama stvara vaša garaža – da li vam se sviđa ili je mrzite, da li je to mesto gde želite da provodite svoje slobodno vreme ili je mesto gde jednostavno želite da strpate sve ono što ne volite? Zvuči šašavo, ali ono što “osećate” prema svojoj garaži predstavlja trag o tome kakva je energija trenutno zatočena u tom prostoru.

Primera radi, ako je vaša garaža puna neželjenih, prašnjavih i prljavih stvari a nalazi se u oblasti vašeg doma koja je povezana sa bogatstvom i finansijama, zapitajte se da li možda zbog takvog stanja već godinama kuburite upravo sa tim aspektom svog života. Neželjeni računi, iznenadni novčani problemi, pozajmice, krediti... da li novac jednostavno izlazi iz vaših ruku čak i nakon što ste isprobali druge feng shui lekove za bogatstvo? Ako je vaš odgovor “da”, onda je vreme da očistite svoju garažu!

Zapamtite, vaša garaža mora postati (i ostati!) jedno čisto, jasno, dobro organizovano, lagano i svetlo mesto. Stvari koje tamo stoje, nezavisno od toga da li ih često koristite ili ne, moraju biti uređene tako da doprinose povećanju vaše životne energije a ne iscrpljivanju iste. Sve što je u garaži pokvareno treba popraviti ili u potpunosti ukloniti – ne vezujte se za stvari koje u suštini ni ne volite, ne trebate ili ne koristite.

Sve što zadržavate zato što će vam “možda zatrebati jednog dana” povezano je sa idejom da se nečega ne možete osloboditi - kako u onom svakodnevnom, najpraktičnijem smislu te reči, ali isto tako i na mentalnom odnosno emotivnom nivou.

Povezane teme