Feng Shui saveti za isceljenje prostorija putem pažljivog odabira boja u stanu

Boje ne samo da su svuda oko nas, već su ujedno i jedan od najlakših & najefikasnijih načina primene feng shui principa unutar doma.

Svetlost i boje su ono što naše oči najbrže primete, pa ih zato uvek trebamo maksimalno koristiti u prostorijama koje nam to dozvoljavaju. Kako se feng shui u svojoj osnovi zasniva na pronalaženju svakodnevnog balansa između čoveka i njegovog životnog prostora, tako je uvek dobro pratiti onaj unutrašnji osećaj i sopstvenu intuiciju kada je opremanje doma u pitanju.

Uvek imajte na umu da je to vaš najličniji prostor koji mora biti u potpunosti prilagođen vama, a boje u tome nisu ama baš nikakav izuzetak. Suludo je, priznaćete, sobu okrečiti u plavo ukoliko ste neko ko iz dna duše mrzi sve morske nijanse. S druge strane, samo zato što ste negde načuli da je crvena ta koja se povezuje sa uspehom i blagostanjem, to ne znači da će i nameštaj u ovoj boji biti idealan za opremanje dnevne sobe ili radnog prostora.

Budite sami svoj iscelitelj – pratite svoj unutrašnji glas, i slušajte šta vam on poručuje u vezi boja. Kada shvatite koja se od njih najbolje uklapa u vaš životni stil ali i trenutno mentalno i fizičko “stanje”, potrudite se da upravo tu nijansu unesete u svoj dom i to na neki od sledećih načina:

- obojite zidove u svoju omiljenu boju

- dajte svojim jastucima, zavesama, pokrivačima ili predmetima malo odabrane boje

- umetnička dela u boji su takođe dozvoljena u što većem broju

- pronađite kristal koji savršeno korespondira sa tom bojom

- unesite sveže cvetove koji odgovaraju vašoj omiljenoj boji

U nastavku teksta vas očekuju detaljnija objašnjenja u vezi boja i njihovog korišćenja u prostoru, pa zato ne propustite priliku da saznate više o vašoj omiljenoj nijansi.

photo: iStock

« 1 2 3 4 5 6 »

Povezane teme