Feng shui saveti za bolje učenje vašeg mališana

Feng shui je drevna kineska veština & verovanje koje nam, ukoliko ga pravilno koristimo, donosi dobro zdravlje i dobru sreću.

Feng shui se zasniva na pozitivnoj energiji i izučava sve one stvari koje svakodnevno možemo udesiti tako da u svoj život unesemo radost i veselje. Iako su ovo pojmovi koji se najčešće vezuju za one najmlađe članove svake porodice, činjenica je da se i kod dece s vremena na vreme može stvoriti zastoj energije te je tada svaki savet feng shui-ja i više nego dobrodošao. Evo par tih zlatnih saveta koji mogu vratiti osmeh na lice vašeg deteta. I to se ne odnosi samo na učenje!

Mladi su obično puni energije pa bi zato svaka soba trebala da bude dizajnirana tako da prati detetovu energiju i da oslikava njegov karakter u potpunosti. Ovo se najpre postiže jednim dubinskim sređivanjem, odnosno “stezanjem” sobe jer neuredna i “raspojasana” atmosfera proizvodi mnogo negativne energije koja dalje samo otežava detetu da se skoncentriše i prione na posao. Uredna, čista i utegnuta soba podstiče usmerenost deteta na ostvarenje postavljenih zadataka i ciljeva.

Nakon sređivanja nereda, fokus treba prebaciti na takozvani kreativni pravac koji soba treba da sledi. Feng shui praktikanti veruju da su istok, sever i severoistok strane sveta koje su pune pozitivne energije. Ipak, istok je najidealnija strana sveta kada je u pitanju soba svakog deteta, a posebno ukoliko je reč o radnoj sobi. Ono što biste u potpunosti trebali izbegavati jeste severozapadna oblast jer će ona proizvesti razuzdanost i veliki nalet energije kod deteta a to će dalje rezultirati manjkom koncentracije.

Feng shui majstori kažu da dete uvek treba da je okrenuto istoku ili severu u momentima učenja jer su to pravci koji imaju moć da nadopunjuju energiju i volju a ona je svakako jedan od glavnih aspekata učenja. Stoga je važno radni sto postaviti u južnom, zapadnom ili severoistočnom pravcu, i to tako da se prozor nalazi sa leve strane. Neka lepa biljka na prozoru, poput kaktusa ili bambusa zaštitiće oblast učenja od naleta negativne energije.

Sam oblik radnog stola je od izuzetne važnosti pa tako uvek kada ste u prilici birajte oblik kvadrata ili pravougaonika i to tako da dete nikada nije okrenuto leđima ka vratima dok sedi za stolom. Kako biste dodatno obezbedili dotok pozitivne energije ne bi bilo loše da iza detetove radne stolice okačite neku lepu sliku ili poster sa vodenim motivima. Jedna efektna slika zlatne ribice u severnoistočnom uglu sobe, zajedno sa kristalima pomoći će da se pospeši detetov misaoni proces.

I na kraju, kada su boje u pitanju, dozvoljene su sve svetle nijanse plave, zelene, i krem boje. Bela je takođe uvek preporučljiva dok bi sve tamne nijanse trebalo izbegavati u širokom luku. Uz malo dobrog osvetljenja, postavljenog u južnoistočnom delu stola, svaki mališan će dobiti želju za učenjem i napredovanjem.

Povezane teme