Feng Shui savet za isceljenje aktivacijom energije zemlje

Svi mi imamo stvarnu, opipljivu konekciju sa planetom Zemljom, a feng shui nas uči kako da svakodnevno izvučemo maksimum iz ove neraskidive veze.

Mnogi ljudi se, nažalost, oslanjaju samo na fizičku vezu sa majkom Prirodom, oni osećaju da primaju energiju planete na kojoj žive ali su prilično nesvesni iste one energije koju oni sami vraćaju Zemlji. Sa stanovišta drevne kineske veštine koju nazivamo feng shui, ovakva jedna veza se može definisati kao interakcija sa zemaljskim elementom. Zapravo, svakodnevni odnos između (svih ostalih) elemenata, strana sveta i naravno dopuštanje “či” energiji da nesmetano funkcioniše predstavlja ideal kome svako od nas treba da teži ne bi li postigao optimalno zdravlje i vitalnost.

U feng shui-ju postoje nebrojene koristi koje možete dobiti od zemaljske energije, ali je jako bitno da i vi sami pokažete interesovanje za sve što ona ima da ponudi. Jako je važno naučiti oslanjati se na sopstvena čula, i iskoristiti ih do kraja. Odličan način za pristup informacijama iz sveta prirode jeste simbioza vaših fizičkih čula i intuicije, a ključ uspešnog života je upravo rad na tome da smo neprekidno otvoreni za svoje senzualno i nežno iskustvo sa zemljom. Opipati zemlju, osetiti zemlju, postati svestan činjenice da od nje uzimamo ne samo hranu koja nam omogućava život, već i energiju koja nas revitalizuje a da toga nismo ni svesni.

Kada je naš dom u pitanju, njena lekovita svojstva se najbolje mogu videti na jugozapadu (koji je u vezi sa ljubavlju i našim partnerskim odnosima) kao i na severoistoku (koji se vezuje za obrazovanje i učenje). Samim tim, aktiviranje zemaljskog elementa na jugozapadu povećava našu ljubav i sreću u vezi. Jačanje severoistočnog sektora će označiti dobijanje više informacija vezanih za sam proces našeg obrazovanja što će nam, dalje, omogućiti donošenje boljih odluka u životu.

Jednom kada postanete svesni moći koja se oslobađa aktivacijom elementa zemlje, vaš život će dobiti potpuno novu dimenziju. Zemljina energija nudi jasnoću i podstiče vas da dublje istražite sve njene slojeve kako biste otkrili svoju istinsku prirodu. Na fizičkom, manifestovanom nivou to znači da ćete imati bolje rezultate u svemu što preduzimate, te da ćete više uživati u zdravijim, mirnijim životnim uslovima u svom domu jer će baš on postati mesto rada sa suptilnijim energijama.

Mali akti priznanja i povezivanja, kao što je uzgajanje bašte, obraćanje pažnje na to kako se voda unutar domaćinstva preusmerava, ili kako su ostale strukture oko nas izgrađene – doprinose zdravoj Zemlji. Mudrije, kreativnije korišćenje prirodnih resursa na duže staze donosi zdravlje i obilje ljudima. Kada brinete o Zemlji vi tada zaista brinete i o sebi, i to ne u nekom apstraktnom smislu.

Široke, četvrtaste površine, kao i kvadrat, te odabir žute, braon, boje peska i kafe, svih oker i bež nijansi idealan su način da poboljšate energiju zemlje u svom stanu. Od materijala bi trebalo koristiti kamen, ciglu, glinu, terakotu, kristale, a nameštaj slobodno može biti nešto masivniji, upečatljiviji kako bi odisao energijom ovog elementa koji služi da nam pruži oslonac, snagu i postizanje ravnoteže.

Povezane teme