Feng Shui predstavlja 5 najboljih boja za opremanje dnevne sobe

Feng šui je praksa zasnovana na svesnosti o tome kako možemo da promenimo energiju koja stanuje unutar naših domova, a samim tim i energiju odnosno tok celokupnog našeg života...

Drugim rečima, kada živite u domu koji vas podržava, možete prirodno napredovati i u drugim oblastima svog života. Da, stvari zaista jesu tako proste! U feng šuiju svaka soba ima drugačije značenje koje se zasniva na njenoj svakodnevnoj upotrebi, lokaciji i energetskim vezama sa određenim aspektima našeg života.

Dnevna soba, kojom se bavimo danas, predstavlja sobu u kojoj živimo, i koja nam služi za povezivanje sa ostalim članovima našeg domaćinstva. Ovo je prostor gde provodimo većinu slobodnog vremena, gde dočekujemo goste, opuštamo se uz dobru knjigu ili uživamo u razgovoru sa dragim ljudima.

Iz feng shui perspektive, dnevna soba zaista predstavlja mesto za okupljanje, a njena boja je moćno sredstvo koje možete koristiti da promenite životnu energiju koja vlada u tom delu doma. Boja je oblik svetlosti, a različite boje imaju različite vibracije i asocijacije.

U feng šuiju, često koristimo teoriju boja pet elemenata da bismo dali uvid u najbolje boje za određenu osobu i situaciju. To su zemlja, metal, voda, drvo i vatra, a svaki je povezan sa određenim vrstama energije, kao i sa određenim bojama.

Kada zaista imate želju da poboljšate feng šui svoje dnevne sobe, možete razmisliti o tome koje boje mogu biti oličenje određene energije koju biste želeli da negujete u svom životu, na osnovu njihove povezanosti sa pet elemenata.

Postoji mnogo načina da unesete boju u svoj dom. Možete da ofarbate zidove ili nameštaj, ili možete dodati boju manjim dekorativnim komadima odnosno ukrasnim predmetima.

Evo nekoliko predloga za savršene boje unutar dnevne sobe i šta one zapravo predstavljaju...

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme