Feng shui predlaže srećne boje za uspešniju 2022. godinu

Evo srećnih feng shui boja za 2022. godinu, ili bolje reći godinu Vodenog Tigra...

Prema kineskoj astrologiji, 2022. će biti godina vodenog tigra, stvorenja koje u prvi plan stavlja ambiciju, takmičarski duh, impulsivnost i komunikaciju. Drugim rečima, ova godina je idealna da malo “začinimo” stvari: poboljšamo naše odnose sa okolinom, pokažemo šta znamo na poslu, ili jednostavno jasnije definišemo stvari u emotivnoj vezi koja mesecima unazad stagnira.

Feng shui je drevna kineska umetnost uređenja životnog prostora kako bi se postigla harmonija i ravnoteža na način koji će doneti mir i prosperitet. Duboko je ukorenjen u taoističkom konceptu čija, koji je formiran spajanjem dve suprotstavljene, ali komplementarne sile. S jedne strane imamo takozvanu Jin ili žensku energiju povezanu sa noćnim vremenom, hladnoćom i tišinom, a s druge Jang ili mušku energiju koja se vezuje za sunce, društvenost i toplotu.

Či (chi) dakle nije ništa drugo do životna sila prisutna u svakom entitetu, a feng shui ima za cilj uspostavljanje ravnoteže između jin i jang energija. Ovo se može uraditi organizovanjem nameštaja i drugih dekorativnih predmeta, kao i stvaranjem struktura koje poboljšavaju protok pozitivnog či-ja i sprečavaju negativan či i lošu sreću. Održavanje pozitivnog čija ne samo da osigurava sreću, već i sprečava bolesti i poboljšava međuljudske odnose.

Feng šui takođe ima pet elemenata - drvo, vatru, zemlju, metal i vodu. Svaki element predstavlja određene osobine. Drvo označava kreativnost i rast; vatra predstavlja vođstvo i smelost; zemlja je simbol snage i stabilnosti; metal označava fokus i red; voda označava emociju i inspiraciju.

Težnja da se održi ravnoteža između ovih pet komponenti dovodi do pozitivnog čija u domu i balansira prirodni tok energije. Korišćenje boja koje odgovaraju pomenutim elementima je jedan od najlakših načina da ugradite feng shui u svoj život, a u ovoj godini nam u tome pomažu boje koje ćete naći u nastavku ovog teksta...

« 1 2 3 4 »

Povezane teme