FENG SHUI - Mala kućna kancelarija

U današnje vreme je skoro svima neophodan kancelarijski prostor u kući...

Bez obzira da li pokrećete sopstveni biznis, radite za poslodavce iz vašeg doma ili vam je samo potreban prostor gde organizujete račune i planove, kancelarija je postala sastavni deo modernog doma.

Kancelarijski prostor, čak iako je mali, učiniće vaš život daleko više organizovanijim.

Danas vam donosimo Feng Shui savete koji će vam pomoći da kreirate kućnu kancelariju, koja čak iako je mala uspešno radi za vas na dinamičan način.

1. Feng Shui smernica kaže da je najbolje imati kućnu kancelariju koja je smeštena daleko od vaše spavaće sobe. Ako izgled vaše kuće dozvoljava, kancelarija bi trebalo da ima svoj poseban ulaz. Ako to nije izvodljivo, budite sigurni da ste stvorili dobru podelu između vašeg kancelarijskog prostora i vaše spavaće sobe - ovo je osnova dobrog poslovnog Feng Shui-a kuće.

2. Kada planirajte kućnu kancelariju imajte na umu uspeh, dobrobit i produktivnost. Razmislite o određenim slikama, Feng Shui bojama, suvenirima i odgovarajućem dekoru koji čini da se osećate uspešnim, cenjenim i srećnim. Pošto radite od kuće, budite slobodni da u potpunosti iskažete svoju kreativnost u ukrašavanju svoje kancelarije. U zavisnosti od oblasti koju ste odabrali, morate da proverite da li vaša kućna kancelarija odražava energiju koju želite da projektujete svetu.

3. Budite svesni kvaliteta vazduha i kvaliteta svetlosti ( prirodno i veštačko ) u kućnoj kancelariji, jer su to dva obavezna elementa Feng Shui-a koja morate imati. Ako vaš mozak gladuje za kiseonikom i vaše telo ne dobija dovoljno prirodnog svetla, nećete uživati u vašoj kućnoj kancelariji, bez obzira koliko volite svoj posao. Razmislite o investiranju u punom spektru svetla i donesite bar nekoliko biljaka za pročišćavanje vazduha u vašoj kućnoj kancelariji. Energija biljaka će osvežiti ne samo energiju prostora, već i vašu energiju.

4. Postavite radni sto u tzv. Feng Shui komandnu poziciju koja će privući jaku energiju u vašem radnom prostoru. Feng Shui komandna pozicija znači da se sto ne nalazi direktno ispred vrata. Takođe izbegavajte da licem budete okrenuti ka zidu dok radite za stolom. Ako morate da se okrenete prema zidu, koristite Feng Shui da bi zid "nestao" sa pametnim korišćenjem ogledala. Možete videti iza vas i imate osećaj kao da možete da idete napred i da se ne zaustavljate. Pozicionirajte sebe, tako da možete da vidite ko ulazi u kancelariju, što vam omogućava da budete spremni za sve što dolazi na vašem putu.

5. Stolica na kojoj sedite treba da ima visoko uzglavlje i naslone za ruke. Stolicama sa niskim uzglavljem nedostaje potpora, a stolice bez držača za ruke nisu povoljne, jer simbolički onemogućavaju stabilnost i sigurnost.

6. Postoje tri važne oblasti u kućnoj kancelariji koje treba pravilno tretirati za najbolju Feng Shui energiju.

Južna oblast ili tačnije vaša (Svetlost u svetu). Koristite plavu boju, velika ogledala, fontane ili slike na kojima je naslikana voda, u ovoj oblasti. 

Severna oblast (Karijera) - Feng Shui element je voda, tako da je ovaj prostor namenjen stavkama koje predstavljaju vodu, kao i metale. Možda zvuči previše komplikovano, ali u ovom delu možete da postavite inspirativne slike koje se odnose na vašu karijeru u crnoj ili beloj boji okvira. Severna oblast kućne kancelarije je rezervisana za akvarijume ili ukrasne fontane.

Jugoistočna oblast (Prosperitet i Obilje). Donesite slike ili predmete koje govore o novcu i obilju. Feng Shui element ovde je drvo, tako da je potrebno da se izbegne previše metala.

7. Koristite Feng Shui da jasno organizujete svoju kućnu kancelariju. Neredu nema mesta u vašoj kancelariji. Nered i stalna potraga za izgubljenim predmetima crpi energiju i prigušuje svoje najbolje namere. Potrebno je da napravite jasan sistem.

Ovo su samo neki od osnovnih prioriteta Feng Shui-ja, koji garantuju visok nivo energije u vašoj kućnoj kancelariji.

Povezane teme