Feng shui i hrana – ima neka tajna veza?

Znati kako da primenite osnovnih pet elemenata i boja feng šuija na hranu znači da možete da usmerite isceljujuću energiju i hranljive materije na određene organe u svom telu.

Primena principa feng šuija na vašu ishranu prati sezonski izbor ishrane koja vam može pomoći da svoje zdravlje u svako doba godine držite pod kontrolom. U ovu svrhu možete koristiti feng šui teoriju pet elemenata kako biste odredili koja je hrana potrebna vašem telu.

Svaki element korespondira sa određenim organom u vašem telu. Tako je vatra u vezi sa srcem i tankim crevom; voda u vezi sa bubrezima, bešikom, nadbubrežnim žlezdama i polnim organima; drvo je u vezi sa jetrom i žučnom kesom; zemlja je u vezi sa slezinom, pankreasom i stomakom; dok se metal vezuje za pluća i debelo crevo.

U skladu sa navedenim jasno je zaključiti da su određene namirnice korisne za određene organe, i to upravo zahvaljujući određenom elementu. Jednostavan vodič za boje povezane sa svakim elementom može vam pomoći da odaberete najbolju hranu, a mi ga delimo sa vama u nastavku teksta.

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme