Donesite dobru energiju na Uskrs

Zašto će se ovaj Uskrs razlikovati od svih drugih? Zato što ove godine možete pratiti feng šui smernice za raspored sedenja kako biste osigurali skladan porodični obrok.

Ove smernice se odnose i na uskršnji ručak ili bilo koji praznik u kome se vaša porodica okuplja. Feng šui je umetnost i nauka postavljanja stvari u vaš dom radi privlačenja bogatstva, harmonije i ljubavi.

Prvo, budite sigurni da izbegnete sedenje supruga direktno preko puta supruge, što je poznato kao konfrontirajuće sedenje. Uskrs je praznik koji je usredsređen na okupljanje, tako da je važno izbegavati argumente koji se ponekad dešavaju na porodičnim okupljanjima.

Takođe, poželjno je da se počasni gost postavi da sedi preko puta jednog od supružnika, dok je krugli sto najbolji za podsticanje lakog razgovora. Možete koristiti i ovalni trpezarijski ili pravougaoni sto sa ivicama omekšanim belim stolnjakom.

Zatim, pošto je Uskrs prolećni praznik, uvek je dobra praksa feng šuija da očistite kuću temeljno pre prazničnog obroka. Ovo će pomoći da se ukloni bilo kakva negativna energija ostala od zime, pogotovo ako ste zbog virusa na primer bili dugo u kući.

photo: shutterstock

Feng šui kaže da je važno očistiti vaš dom pre praznika, i to ukloniti prašinu, baciti suvo cveće, zameniti filtere za vazduh u prečišćivačima ili oprati prozore. Slično feng šui stvaranju svežeg toka energije u vašem domu u proleće, Uskrs se odnosi na nove početke, a dom je savršeno mesto za početak.

Što se tiče dekoracije, izaberite feng šui šemu boja za vaš uskršnji sto koja uključuje plavo za harmoniju i nove početke, belu za jasnoću i zlato za moć. Rasporedite sveže cveće po prostoriji jer ono simbolizuje rast i ponovno rođenje, a zatim ih postavite ispred ogledala da simbolično udvostruči njihovu pozitivnu energiju.

Samo budite sigurni da se ogledalo ne nalazi preko puta prozora ili da će pozitivan či biti usmeren d aodlazi pravo iz sobe. Kada ste  vaša deca i vi obojili uskršnja jaja, prikažite vaše rezultate u feng šui kreativnom području vašeg doma, jer se ovo područje aktivira okruglim oblicima i belom bojom.

U nekim zemljama je  tradicija da se na Uskrs nosi nova odeća, ali svakako izbegavajte da nosite crveno na uskršnjem obroku. Crvena je jedna od boja feng šui vatrenog elementa, a dodavanje više toplote i vatre moglo bi dovesti do porodičnih argumenata, posebno pomešanih s kuvanja i visokih spoljašnjih temperatura.

Želimo vam da uživate u krugu porodice i prijatelja tokom predstojećih praznika!

N.V.T.

Povezane teme