Dobar feng shui u kuhinji pokazuje dobar kvalitet života

Kuhinja je jedna od najvažnijih prostorija u domu prema feng šuiju.

Hrana koju pripremamo u kuhinji ukazuje na kvalitet života kojim se živi i bogatstvo porodice. Verovali ili ne, kada je o ovoj prostoriji reč, sve počinje od šporeta! Kinezi veruju da su kuhinja i postavljanje šporeta u njoj presudni za akumulaciju bogatstva, osiguravanje života u izobilju kao i visoku poziciju u poslovnom svetu.

Zato, ukoliko baš i nemate dovoljno sreće na pomenutim poljima, ne bi bilo loše da za početak proverite stanje svog šporeta. Čista rerna kao i ringle su imperativ, a svi njegovi delovi moraju biti u savršenom radnom režimu i to u svakom momentu. Ovo znači da čim primetite da nešto sa vašim šporetom ne funkcioniše kako treba odnosno ne radi – to morate popraviti u najkraćem vremenskom roku.

Vrata kuhinje ne bi trebalo da gledaju na prednja (ulazna) ili zadnja vrata ukoliko ih imate. Sa ovim ste već sigurno upoznati – simbolika ovakvog “pogleda” govori nam da će dobra sreća uvek naći načina da pobegne kroz vrata. Isto važi i za šporet. Ni on ne bi trebao da bude postavljen tako da bude okrenut ka zadnjim vratima.

Kuhinja je još jedan vatreni element pa zbog toga u ovom delu kuće treba izbegavati crvenu boju. Ako u kuhinji imate previše crvene, veća je verovatnoća da ćete raspaliti atmosferu i to u bukvalnom smislu. Crvena kuhinja znači da uvek možete računati na požare. U kuhinji takođe ne bi trebalo da bude previše visećih elemenata i ovo važi za sve komade – lonce, šerpe, džezve ili šolje.

Na kraju, poenta priče je da se u svojoj kuhinji morate osećati prijatno i kreativno. To će vam biti prvi znak provere i sigurni pokazatelj toga da li dobra energija uopšte stanuje u ovom delu vašeg stana.

Povezane teme