Da li su sofa i kauč ispred prozora dobar feng šui?

Iako je feng shui veoma kompleksna filozofija i stil života, to ne znači da se neki njegovi principi i proverene tehnike ne mogu koristiti na krajnje jednostavan način...

A upravo taj jednostavan način da polagano uvedete feng shui principe u svoj dom jeste i razmišljanje o tome gde bi (i kako!) trebalo postaviti nameštaj. Ovo je ujedno jedna od osnovnih metoda koje feng shui stručnjaci koriste kako bi prilagodili onu dobru, pozitivnu ili Či energiju u okviru jednog životnog prostora.

Zašto je pravilno postavljanje nameštaja toliko važno? Feng shui nas uči da je protok energije kroz dom najvažnija stvar koja ne samo prostoru, već i ukućanima, obezbeđuje uspeh u svim životnim oblastima. Zadatak feng šui praktičara je da izvrši određena prilagođavanja kako bi se osiguralo da životna energija teče na način koji neguje i podržava ljude koji u tom domu žive.

Verovatno ste i sami primetili da raspored nameštaja u prostoriji može uticati na to kako se osećate, bilo da je to vaš sopstveni prostor ili prostor koji često posećujete. Primera radi, zamislite da uđete u sobu sa izgledom koji je otvoren i prostran, gde se možete lako kretati. Zatim razmislite o istoj prostoriji, uređenoj na način koji zahteva da se šunjate pored stolova i stolica samo da biste došli do drugog dela sobe. Osećaj je potpuno drugačiji, zar ne?

U feng šuiju postoje određeni komadi nameštaja na koje je posebno važno obratiti pažnju. Sofa ili vaš omiljeni kauč u dnevnoj sobi je jedan od tih komada kojim se bavimo u nastavku ovog teksta. Pogledajte šta feng shui ima da kaže na temu pravilne postavke sofe u dnevnom boravku...

« 1 2 3 4 »

Povezane teme