Da li su crvene nijanse u spavaćoj sobi – dobar ili loš Feng Šui?

Boja se smatra jednim od najlakših načina za stvaranje dobrog Feng Šuija u domu.

Takođe ona je izvrsan način za dobar protok energije u domu. Postoje međutim boje koje se preporučuju za određene delove kuće, ali i one koje bi na datim mestima trebalo izbegavati. Tonovi poput bež, bele i smeđe smatraju se najboljim bojama za spavaću sobu. S druge strane boje vatrenih elemenata kao što su crvena, ružičasta i ljubičasta ne bi trebalo da se koriste u većim količinama u spavaćoj sobi. Međutim Feng Šui nikad ne bi trebalo slepo da pratite, ako vama lično neka vatrena boja prija.

PRATITE SVOJ INSTINKT

Crvena boja možda nije ona koju bi Feng Šui praktičar preporučio za vašu spavaću dobu, ali ako osećate prisustvo ljubavi u svojoj spavaćoj sobi zahvaljujući toj boji, onda je ona za vas lično dobra. Pod pojmom “dobrog Feng Šuija” podrazumeva se ono što je za vas lično dobro, što ne mora nužno da bude i za druge. Zapamtite: duboko u sebi imate sposobnost da znate šta je dobar a šta loš Feng Šui za vas. Vaš um poseduje veliku mudrost koju možda nije lako pretočiti u reči, ali vi možete da osetite kada vam nešto prija a kada ne. Ako je crvena boja koju izrazito volite, okružite se njome, jer ona predstavlja ne samo dobar, već odličan Feng Šui za vas. Kada vas neka boja privlači to znači da se vaše telo hrani energijom te boje, zbog čega je važno da sledite svoj instinkt.

FENG ŠUI I BOJE

Ako nemate neki poseban osećaj po pitanju crvene ili nekih drugih boja, možda biste mogli da pogledate neke predložene Feng Šui smernice u tom pogledu. Pre svega pogledajte paletu boja i dopustite sebi da među njima pronađete one koje vam najviše prijaju. U Feng Šuiju svaka boja predstavlja određeni Feng Šui element. Crvena predstavlja kao što znate vatreni element. Boja može da donese snažnu energiju prostoru ali i da je iz njega iscrpi. Takođe boja može predstavljati i vaš lični Feng Šui element po rođenju. Energetski gledano neke boje su za vas bolji Feng Šui izbor a neke gori.

SPAVAĆA SOBA

Spavaća soba predstavlja važno mesto u Feng Šuiju. To je mesto podmlađivanja, zadovoljstva i mira. Zahvaljujući crvenoj boji možete u svoju spavaću sobu da unesete strastvenu Feng Šui energiju. Odaberite prvo manje detalje u ovoj boji i proverite kako energija u prostoru zahvaljujući njima funckioniše pre nego što se opredelite za veće poput zidova i posteljine.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

Povezane teme