Čišćenje Feng Šui lekova

Budući da se Feng Šui odnosi na dobru energiju važno je znati kako da Feng Šui lekove održavate aktivnim i punim energije.

Naravno, podrazumeva se da i energiju svog doma takođe održavate čistom i svežom. Feng Šui lekovi mogu da uključuju predmete koji za vas lično imaju važno značenje – poput fotografija ili poklona dragih ljudi, ogledala, kristala i sl. U svakoj prostoriji vašeg doma preporučuje se čišćenje jednom nedeljno kako bi se izbegli negativni događaji. Međutim kako da očistite i aktivirate svoje Feng Šui lekove?

TRI VAŽNA FAKTORA KOJA TREBA UZETI U OBZIR:

  • U slučaju godišnjih Feng Šui lekova uvek ih treba očistiti pre ponovne upotrebe. Ovo se odnosi samo na predmete izrađene od visokokvalitetnih materijala, pri čemu je one nižeg kvaliteta potrebno baciti nakon godinu dana i na njihovo mesto staviti nove.

  • Feng Šui lekove je potrebno očistiti pre prve upotrebe.

  • Ako osećate da je vaš Feng Šui lek izgubio energiju ili da je nakupio mnogo negativne energije trebalo bi da ga očistite čim pre.

KAKO OČISTITI FENG ŠUI LEKOVE?

  • Započnite sa očiglednim čišćenjem fizičke površine vašeg Feng Šui leka, poput uklanjanja površine i poliranja.

  • Zatim očistite Feng Šui lek na energetskom nivou. To možete uraditi na više načina: možete da ostavite lek na mesečini ili na Suncu u zavisnosti od energije koja mu je potrebnija – jin ili jang; možete uzeti posudu napunjenu vodom i ostaviti je na mesečini ili na Suncu najmanje 24h i tu vodu iskoristiti da očistite svoj Fen Šui lek; takođe možete upotrebiti žalfiju ili tamjan za pročišćenje leka a zatim ga ostaviti na kućnom oltaru okruženog svećama najmanje 6h da bi se energija leka pročistila.

  • So je poznata po svojim svojstvima pročišćivanja. Možete napraviti slanu vodu i koristiti je za čišćenje površine leka.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

Povezane teme