Aktivirajte element zemlje i iscelite sebe i svoj dom: moćni feng šui saveti za lepši i kvalitetniji život

Svi mi imamo stvarnu, opipljivu konekciju sa planetom Zemljom, a feng shui nas uči kako da svakodnevno izvučemo maksimum iz ove neraskidive veze.

Mnogi ljudi se, nažalost, oslanjaju samo na fizičku vezu sa majkom Prirodom, oni osećaju da primaju energiju planete na kojoj žive ali su prilično nesvesni iste one energije koju oni sami vraćaju Zemlji. Sa stanovišta drevne kineske veštine koju nazivamo feng shui, ovakva jedna veza se može definisati kao interakcija sa zemaljskim elementom. Zapravo, svakodnevni odnos između (svih ostalih) elemenata, strana sveta i naravno dopuštanje “či” energiji da nesmetano funkcioniše predstavlja ideal kome svako od nas treba da teži ne bi li postigao optimalno zdravlje i vitalnost.

U feng shui-ju postoje nebrojene koristi koje možete dobiti od zemaljske energije, ali je jako bitno da i vi sami pokažete interesovanje za sve što ona ima da ponudi. Jako je važno naučiti oslanjati se na sopstvena čula, i iskoristiti ih do kraja.

Opipajte i osetite zemlju kako biste podstakli isceliteljske moći ovog elementaphoto: iStock

Odličan način za pristup informacijama iz sveta prirode jeste simbioza vaših fizičkih čula i intuicije, a ključ uspešnog života je upravo rad na tome da smo neprekidno otvoreni za svoje senzualno i nežno iskustvo sa zemljom. Opipati zemlju, osetiti zemlju, postati svestan činjenice da od nje uzimamo ne samo hranu koja nam omogućava život, već i energiju koja nas revitalizuje a da toga nismo ni svesni.

Kada je naš dom u pitanju, njena lekovita svojstva se najbolje mogu videti na jugozapadu (koji je u vezi sa ljubavlju i našim partnerskim odnosima) kao i na severoistoku (koji se vezuje za obrazovanje i učenje). Samim tim, aktiviranje zemaljskog elementa na jugozapadu povećava našu ljubav i sreću u vezi. Jačanje severoistočnog sektora će označiti dobijanje više informacija vezanih za sam proces našeg obrazovanja što će nam, dalje, omogućiti donošenje boljih odluka u životu.

Kada postanete svesni moći koja se oslobađa aktivacijom elementa zemlje, vaš život će dobiti potpuno novu dimenziju. Zemljina energija nudi jasnoću i podstiče vas da dublje istražite sve njene slojeve kako biste otkrili svoju istinsku prirodu. Na fizičkom, manifestovanom nivou to znači da ćete imati bolje rezultate u svemu što preduzimate, te da ćete više uživati u zdravijim, mirnijim životnim uslovima u svom domu jer će baš on postati mesto rada sa suptilnijim energijama.

Unesite u svoj dom prirodne materijale kako biste se bolje povezali sa elementom zemljephoto: iStock

Mali akti priznanja i povezivanja, kao što je uzgajanje bašte, obraćanje pažnje na to kako se voda unutar domaćinstva preusmerava, ili kako su ostale strukture oko nas izgrađene – doprinose zdravoj Zemlji. Mudrije, kreativnije korišćenje prirodnih resursa na duže staze donosi zdravlje i obilje ljudima. Kada brinete o Zemlji vi tada zaista brinete i o sebi, i to ne u nekom apstraktnom smislu.

Široke, četvrtaste površine, kao i kvadrat, te odabir žute, braon, boje peska i kafe, svih oker i bež nijansi idealan su način da poboljšate energiju zemlje u svom stanu. Od materijala bi trebalo koristiti kamen, ciglu, glinu, terakotu, kristale, a nameštaj slobodno može biti nešto masivniji, upečatljiviji kako bi odisao energijom ovog elementa koji služi da nam pruži oslonac, snagu i postizanje ravnoteže.

Bavljenje baštovanstvom takođe aktivira element zemlje u vašem svakodnevnom životuphoto: iStock

Povezane teme

09.06.2024 Feng shui

Nasmejani Buda: moćan feng šui lek za 2024. godinu

Otkrivamo vam sve pojedinosti vezane za statuu Nasmejanog Bude koja vam može poslužiti kao moćan feng šui lek za 2024. godinu

06.06.2024 Feng shui

Feng šui - čišćenje prostora

Ako ste već napravili prve Feng Šui korake, onda je vreme za sledeći korak, koji neće biti lak, ili je možda jedan od najtežih, ali ga ipak treba napraviti - čišćenje prostora.

03.06.2024 Feng shui

Feng šui - sektor braka i prijateljstva

Kroz pažljivo uređenje i svesnu nameru, sektor braka i prijateljstva može postati oaza ljubavi, mira i povezanosti u vašem domu.

31.05.2024 Feng shui

Crna boja za idealan dekor

Crna boja predstavlja snagu, eleganciju i dubinu, ali takođe nosi sa sobom i konotaciju tajanstvenosti i misterije. U feng šuiju, crna boja se najčešće koristi da bi se stvorio bal...

28.05.2024 Feng shui

Feng šui dekorisanje drvetom

Drveni elementi se najbolje ispoljavaju u zelenoj i braon boji, pravougaonim oblicima i predivnim i zdravim biljkama.

25.05.2024 Feng shui

Feng šui – trpezarija

Bez obzira na izgled, stil i funkciju, trpezarija je mesto gde najmlađi članovi porodice stiču osnovne pojmove i saznanja o životu, uče se manirima i kako u složenim životnim situa...

22.05.2024 Feng shui

Feng shui – rešite se negativne energije

Pravilno primenjen feng shui pomaže u prepoznavanju i uklanjanju izvora negativne energije, stvarajući mirnu i pozitivnu atmosferu koja podstiče dobrobit i prosperitet svih ukućana...

19.05.2024 Feng shui

Feng šui saveti za male stanove

Predstavljamo vam osnovne smernice za održavanje dobrog toka energije, nevezano sa veličinom prostora kojim raspolažete.

16.05.2024 Feng shui

Vodič za početnike - feng šui boje u enterijeru

Feng Šui daje savete za balansiranje energije u nekom prostoru, bio on veliki ili mali, u cilju postizanja dobrog zdravlja, sreće i životne energije, kao i Chi energije.

13.05.2024 Feng shui

Savršeno uređeno kupatilo po feng šui filozofiji

Kupatilo biste trebali da doživljavate u duhu feng shui-ja, kao sveto mesto, koje čisti ne samo vaše telo, nego pročišćuje i um i duh.

10.05.2024 Feng shui

Feng šui pravila za postavljanje kreveta koja vredi ispoštovati

U ovom intimnom prostoru, gde provodimo oko trećinu svog dana, trebalo bi da se osećamo mirno i spokojno, da se odmaramo i punimo svoje baterije. Upravo zbog toga ne iznenađuje čin...