6 FENG SHUI PRAVILA ZA DEČIJU SOBU

Više slika

Više slika

Deca za razliku od većine odraslih su mnogo podložnija uticajima negativne energije u svom okruženju...

Da bi stvorili bezbedno okruženje za vaše mališane, možete da uradite mnogo stvari, poput korišćenja drevne tehnike Feng Shui (Feng Šui) i usmerite pozitivnu Chi (prirodnu energiju) u pravom smeru i obezbedite vašem detetu sigurno utočište.

Jedan od primarnih pokazatelja da nešto nije u redu je poremećaj u spavanju deteta. Ako primetite da vaše dete počne da troši previše noći u vašem krevetu umesto u njegovom, trebalo bi da preduzmete hitne mere.

Evo nekih lako - primenjujućih Feng Shui (Feng Šui) metoda:

KREVET U SOBI VAŠEG DETETA

Krevet treba da bude pozicioniran uza zid kako bi obezbedio stabilnost i podršku. Međutim, izbegavajte postavljanje pored vrata ili ispod prozora. Feng Shui (Feng Šui) stručnjaci savetuju da nameštaj bude svetle boje i zaobljene forme.

ŠEMA BOJA

Šema boje u sobi je od vitalnog značaja za psihološko stanje deteta. Lepe, smirujuće pastelne nijanse će uticati najbolje. Dokle god izbegavate intenzivne boje kao što su crvena, magenta i roze nećete imati nikakvih problema.

ZONE U DEČIJOJ SOBI

Vrlo često se spavaća soba deteta kombinuje sa igraonicom, tako da morate da pravilno podelite prostor. Stvorite najmanje dva različita prostora - jedan za zabavu i jedan za spavanje i razonodu. Dok zona za spavanje mora biti pregledna i opuštajuća, zona za zabavu može da bude šarena i da, malo neuredna...

Lep tepih takođe čini odličan dodatak dečijoj sobi. Međutim, treba da budete veoma oprezni kada birate materijale. Prirodni materijali poput pamuka i vune su na vrhu liste, naravno ako vam budžet to dozvoljava.

DEKOR U DEČIJOJ SOBI

U spavaćoj sobi deteta, ne bi trebalo da bude nikakvih ogledala na zidovima. Prema Feng Shui pravilima, oni su previše aktivni (Jang). Ogledalo može da poboljša maštu klinaca i ne dozvoljava im da noću spavaju. Umesto toga, izaberite lepe porodične fotografije koja će pomoći vašem malom anđelu da se oseća bezbedno.

PROSTOR ZA SKLADIŠTENJE

Gužva u sobi remeti Chi energiju u prostoriji i izaziva probleme sa spavanjem, tako da morate da implementirate sistem za skladištenje, kako bi izbegli gužvu u sobi u svakom trenutku. S vremena na vreme sredite odeću i igračke vašeg deteta, barem jednom godišnje- Najbolje bi bilo svake sezone da uklonite sve stavke koje nisu u upotrebi. Možete neželjene objekte donirati u dobrotvorne svrhe ili baciti ukoliko su oštećene.

ELEKTRIČNI UREĐAJI

Što manje električnih uređaja bi trebalo da se nalaze u prostoriji vašeg deteeta. Izdvojiti uređaje, kao što su lampe, satovi, računari i slično najmanje dva metra daleko od kreveta za spavanje.

Povezane teme

08.02.2024 Feng shui

Kreiranje harmoničnog ulaza u dom za pozitivnu energiju i uspeh u karijeri

Sledite ove Feng Shui smernice kako biste stvorili pozitivan i energetski uravnotežen prostor u blizini ulaznih vrata.

05.02.2024 Feng shui

Simbolika konja u feng šuiju

Efikasno postavljanje slika ili figura konja po feng šuiju, može doneti snagu, i energiju ovih poštovanih bića u vaš dom.

02.02.2024 Feng shui

Koje su srećne feng šui boje za 2024. godinu?

Zmaj, kao moćan simbol, kombinovan sa energijom drveta, naglašava snagu i vitalnost. Očekujte da će ova godina biti obeležena rastom, obnavljanjem i jačanjem.

30.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za jačanje sektora braka i prijateljstva u domu

Feng šui učenje se primeniti na različite aspekte života, uključujući i sektore koji se odnose na brak i prijateljstvo.

27.01.2024 Feng shui

Kako uz pomoć feng šuija prizvati sreću i zaštitu?

Lepota feng šuija je u tome što se on može menjati i prilagođavati vašim potrebama u zavisnosti od toga šta trenutno smatrate važnim u svom životu.

24.01.2024 Feng shui

Orhideje u feng šuiju: simbol savršenstva, ljubavi i harmonije

Orhideje predstavljaju savršenstvo, prirodnu lepotu i ljubav. U praksi feng šui, orhideja se uglavnom koristi za poboljšanje porodične sreće a posebno je važna kada je plodnost u...

21.01.2024 Feng shui

Feng šui upozorenje: ove stvari nikako ne treba držati u kući!

Postoji nekoliko nesrećnih feng šui predmeta koje svi mi imamo u svojim kućama, a kojih bi trebalo da se otarasimo čim pre - upozoravaju stručnjaci.

18.01.2024 Feng shui

Leptir: feng šui simbol sreće, preobražaja i pozitivnih promena

Leptir sa svojim raznobojnim krilima unosi dobru energiju i svežinu u svaku zajednicu, rasplamsava strast i romantiku, čime ujedno poništava rutinu svakodnevnice koja polako nestaj...

15.01.2024 Feng shui

Fikus Bendžamin je jedna od omiljenih feng šui biljaka, a evo i zašto!

Prema Feng Šui filozofiji, fikus Bendžamin se oseća kao kod kuće kada je smešten u jugoistočnom delu stana, odakle pomaže svim ukućanima da mudro razmišljaju, donose promišljene od...

12.01.2024 Feng shui

Feng šui i terapija bojama

Feng šui terapija bojama priznaje da svaka boja nosi sa sobom određene energije koje mogu značajno uticati na mentalno, emocionalno i fizičko blagostanje pojedinca.

09.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za bolji i kvalitetniji san

Prema feng šuiju, način na koji dizajniramo naše domove takođe može uticati na način na koji spavamo.