7 pravila za uređenje dečje sobe po feng šuiju

Feng šui je veoma popularan i intrigantan koncept u dizajnu doma. Pored životnih beneficija koje on pruža, on takođe nudi putokaz, da tako kažemo, ne samo kako da se dekoriše ... već i zašto na određeni način da to uradite. Ukratko, nudi vama, kao vlasniku kuće ili stana, dizajn sa svrhom, pored estetskog aspekta.

To je ono što brzo postaje prava privlačnost feng šuija. Za dečiju sobu, ovaj smisleni dizajn je posebno važan. Feng šui daje roditeljima vodič za ukrašavanje dečjih spavaćih soba, a možda i važnije, razlog za dodavanje određenih elemenata - nešto što standardne prakse dekoracije ne nude uvek. Šta to tačno znači? Pa, kada je reč o dečjoj spavaćoj sobi, feng šui diktira sve od ispravnog postavljanja kreveta, pravilnog izbora spavaće sobe, bitnih dekorativnih i dizajnerskih elemenata, tj. kako uticati na dete da bude dobro u šloli i dobro se ponaša - sve stvari koje bi većina roditelja rado volela da zna.

Svrha feng šuija u dečijoj spavaćoj sobi je ista kao cilj svakog roditelja u dekorisanju ostalih soba: stvoriti zdravu, srećnu okolinu koja podstiče obrazovanje, dobro zdravlje, srećne odnose s roditeljima  braćom i sestrama, kao i poštovanje roditelja i drugih ljudi.

Feng šui veruje da deca i roditelji mogu uživati u uspehu u životu i zdravim odnosima ako ih okruženje podržava. Naravno, deca se moraju osećati sigurno I zbrinuto Stavljanjem interesa i truda u dečju sobu, pokazujete detetu da je dečji prostor, a time i dete, važno.

Učiniti decu zdravom, srećnom, sigurnom i uspešnom, dug put ka stvaranju boljeg sveta za svakoga.

Sedam feng šui saveta za decu

1. Stavite sliku vase porodice sa nekog srećnog događaja ili putovanja u dečije sobe. Ovo suptilno ispoljava autoritet i istaknutost roditelja kao glava domaćinstva. To je takođe jedan od najbržih i najefikasnijih načina da se problematično dete ili druge poteškoće u ponašanju dovedu u red.

2. Poravnajte dečiji krevet sa najširim delom sobe. Pobrinite se da vaše dete lako vidi vrata iz svog kreveta, ali nije u direktnoj liniji sa vratima. Vaše dete ne bi trebalo da deli zid sa toaletom ili da vidi WC ili kupatilo iz kreveta jer to može izazvati zdravstvene probleme. Kreveti na sprat se ne preporučuju. Deca moraju imati mesta za rast, a krevet iznad glave vrši energetski pritisak na dete ispod. Pošto je ispod njih prazan prostor, deca na gornjem ležaju mogu biti manje sigurna. Ako je moguće, pokušajte da imate odvojenu spavaću sobu za svako dete. Ako to nije moguće, postoji mnogo kreativnih načina da podelite i napravite privatnost u sobi.

3. Napravite prostor za učenje i postignuća. Posedovanje posvećenog prostora, uključujući radni sto i lampu gde vaše dete može da uči, pokazuje vašem detetu značaj koji dajete  obrazovanju i dostignućima vašeg deteta. Takođe napravite mesto na južnom zidu, ako je moguće, gde ćete izložiti dostignuća vašeg deteta. Na taj način ističete da ste ponosni na napore vašeg deteta Prikažite crteže, zanate, nagrade, trofeje, ili druge posebne predmete, kao što su testovi sa dobrim rezultatima ili pismima nastavnika.

4. Neka dečja soba bude zdrava. Slike vode, akvarijumi ili zvukovi vode koji se čuju iz spavaće sobe mogu stvoriti nezdravu sredinu i čak mogu dovesti do respiratornih oboljenja, po feng šui verovanjima. Ovo je posebno važno ako dete ima zdravstvene probleme, posebno astmu.

5. Očistite prostor tako da vaše dete može da se odmori i bude kreativno. Zatvoreni ormari i fioke, kreveti sa kutijama, cipele i drugi predmeti ispod moraju biti očišćeni. Stvaranje prostora i vizuelne otvorenosti pomaže vašem detetu da se oseća manje pod pritiskom, i verovatnije da će biti maštovito i kreativno. Više nije definitivno „više“ kada se radi o deci. Dajte im vizuelni odmor i očistite sve stvari sa kojima se nisu igrali mesec dana ili više.

6. Koristite svetlost, boju i umetnička dela u prostoriji da napravite srećno okruženje. Dečja soba treba da stimuliše, a ne da “guši”, duh deteta. Pobrinite se da postoji odgovarajuća rasveta za sto, za noćni ormarić, i da prozori mogu biti zatvoreni zbog privatnosti. Sobe koje su obojene plavom bojom (osim ako je u pitanju svetla nijansa) ili druge tamne boje mogu biti depresivne i stvoriti previše ugnjetavajuće energije. Jarke boje, kao što su žute, svetle zelene, ljubičaste i ružičaste boje, dobar su izbor, dok je žuta boja optimalan izbor.

Takođe, veoma je važno da eliminišete slike divljih ili opasnih životinja ili nasilja. Ovo su loši simboli.  I dete se može osećati nesigurno u svojoj spavaćoj sobi. Odaberite stavke za sobu koje inspirišu i intrigiraju dete da uči i koje podstiče njegov ili njen osećaj sigurnosti.

7. Smestite decu u ispravne spavaće sobe. Ako je moguće, dečaci bi trebali biti smešteni u istočnim ili severnim sobama, a devojčice bi trebale biti smeštene u južnim ili jugoistočnim ili zapadnim sobama. Na kraju, koristite lični feng šui. Neka dete spava s glavom pozicioniranom u pravcu koji je za određeno dete najbolji.

N.V.T.

Izvor redlotusletter

Povezane teme