Zavirite u potkrovlje koje je zablistalo zahvaljujući kombinaciji drveta i antracit sive boje

Pogledajte kako je toplina drveta pomogla da ovo potkrovlje dobije moderan i šik izgled...

Za renoviranje stana u potkrovlju, dizajnerka enterijera Frančeska Gilardi iz studija Gilardi Interiors odabrala je obloge od porcelanskog kamena Casalgrande Padana sa efektom drveta. Ovaj projekat podrazumevao je renoviranje stana na dva nivoa povezana stepeništem, sa dnevnim delom u donjem nivou i izlazom na malu terasu na gornjem nivou ispod krova.

Projekat renoviranja podrazumevao je izmeštanje spavaćeg dela na nivo ulaza, kako bi se iz dnevnog boravka omogućio pristup maloj terasi, kao i preuređenje dnevnog dela, redizajn unutrašnjeg stepeništa i stvaranje novih prostora.

Pod terase između krovova gornjeg sprata, kao i stepenice, popločan je kolekcijom Tavolato Grano, dimenzija 120x20 cm, dok je za strukturu dnevnog boravka kreiran kamin sa različitim visinama i zapreminama za smeštaj, polica za knjige i zona za TV, klupa i prostor za skladištenje ogreva. Izbor je pao na boju antracit.

Potkrovlje ima hodnik, a na vrhu stepenica veliki prostor otvorenog tipa sa trpezarijom i multimedijalnim prostorom za opuštanje. Osim pomenutog kamina, tu je i klupa ugrađena u zidanu konstrukciju koja se takođe koristi kao polica za knjige, dok se na spratu se nalazi i kuhinja sa ostrvom, kupatilo, kao i mala terasa smeštena između krovova.

Velika pažnja posvećena je renoviranju stepeništa, kako bi ono postalo prepoznatljivije i sastavni deo stambenih prostora koji čine stan. Stepenice i lajsne kreirane su pojedinačno, a da bi se obezbedilo adekvatno osvetljenje na stepenicama čak i kada su centralna svetla ugašena, kao i da bi se istakli čudesni efekti žilica na pločicama od porcelanskog kamena kojima su obložene, svetla su postavljena na alternativne stepenice.

Strukturalna osnova koja okružuje stepenište - ranije neupadljiva i nekorišćena - je preuređena postavljanjem pločica i završne obrade na lajsnama. Ovaj tamni prostor je tako postao sastavni deo stepeništa, stvarajući prijatnu međusobnu igru volumena i nudi površinu za postavljanje ukrasnih predmeta, osmišljenih da dodatno poboljša materijale od kojih je napravljena.

Inspirisana prirodnom lepotom starih drvenih ploča, Tavolato kolekcija od porcelanskog kamena ima tople, savremene nijanse, idealne za kreiranje raznovrsnih, funkcionalnih rešenja za sve vrste upotrebe, ukusa i stilova života, u stambenim ili poslovnim okruženjima. Trakaste pločice od porcelanskog kamena ističu karakteristično zrno drveta i mogu se polagati u različitim upečatljivim šarama, uključujući prave, dijagonalne i riblje kosti.

Sa svojom snagom i otpornošću na udarce, abraziju kao i vremenske prilike, ove kolekcije su idealne za podove i obloge u stambenim okruženjima, kao i za ugovorne projekte i javne prostore. Porcelanske pločice sa efektom drveta Casalgrande Padana su vodootporne, ekološke i otporne na vatru, a u slučaju požara ne ispuštaju toksične materije.

Mudrim izborom materijala i zanimljivom kombinacijom drveta i antracit sive boje, ovo potkrovlje je sada dobilo jednu sasvim drugačiju dimenziju i postalo prijatno mesto za život.

Povezane teme

18.02.2024 Enterijer

5 načina za osveženje enterijera na početku godine

Iako na prvi pogled može delovati zastrašujuće, uz samo nekoliko jednostavnih promena možete udahnuti novi život svom domu i stvoriti prostor koji deluje sveže, čisto i privlačno.

16.02.2024 Enterijer

Saveti za maksimalno iskorišćavanje vertikalnog prostora u malom stanu

Bilo da je reč o pametnom rasporedu nameštaja, kreativnim dekorativnim rešenjima ili jednostavnoj organizaciji, ove ideje su tako dobre da ćete poželeti da ih odmah primenite i u s...

14.02.2024 Enterijer

15 jednostavnih načina da ulepšate svoj mali stan

Uz toliko različitih stilova i opcija za dekoraciju, bila bi prava šteta kada ne biste odvojili malo vremena da pogledate zanimljive ideje koje vam svakako mogu biti od pomoći.

12.02.2024 Enterijer

Za vašu inspiraciju: 15 prelepo dizajniranih spavaćih soba koje garantuju dobar san

Uređenje spavaće sobe je umetnost koja zahteva pažljivu kombinaciju udobnosti, funkcionalnosti i estetike. Ključ je pronaći ravnotežu između elemenata koji stvaraju mirnu atmosferu...

10.02.2024 Enterijer

Saveti za kohezivnu paletu boja u malim stanovima

Svi se možemo složiti da je uređenje malih enterijera zahtevno i teško u skoro svakom pogledu, ali odabir savršene palete boja (koja će učiniti da sve deluje povezano i srodno) je...

08.02.2024 Enterijer

Harmonija prirode u vašem domu: dnevne sobe u zemljanim tonovima

Ovi tonovi ne samo da pružaju estetsku ravnotežu prostoru, već i stvaraju osećaj dubine i stabilnosti, čineći ovaj deo doma prostorom u kojem se svako okupljanje pretvara u iskustv...

06.02.2024 Enterijer

Kreativne pregrade i paravani: savremeni dizajn za funkcionalnost i estetiku u enterijeru

Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizuelnu ulogu, te zavisno o dizajnu mogu uticati na celokupni utisak u enterijeru.

04.02.2024 Enterijer

Vodič za dizajniranje savršenog enterijera u potkrovlju

Dizajniranje enterijera stana u potkrovlju može predstavljati izazov, ali istovremeno pruža idealnu priliku za kreativnost i iskorišćavanje jedinstvenih karakteristika prostora.

02.02.2024 Enterijer

Moderna gotika: stil u dizajnu enterijera koji postaje sve traženiji

Zamislite crne zidove, tamni kožni nameštaj i mnogo resa - ako vam ovo zvuči kao zanimljiva kombinacija, onda je moderan gotički stil savršen za vas.

31.01.2024 Enterijer

Najlakši i najbrži načini da postignete željen izgled enterijera

Ono što nazivamo postepenim koracima za dizajniranje savršenog životnog prostora zapravo su samo provereni saveti koji vam mogu pomoći da lakše postignete željeni izgled doma.

29.01.2024 Enterijer

Saveti i ideje za uređenje dnevne sobe u atraktivnom industrijskom stilu

Definitivno bezvremenska ideja dekora prostora u kom živimo, donela nam je vrlo ćudljiv, hladan i odvažan način upotrebe materijala koji su nepravedno bili zanemareni, poput kamena...