Zavirite u enterijer koji je čvrsto prigrlio sve svoje šare

Privukao nas je ovaj simpatični stan u Londonu i to najpre svojim kreativnim rešenjima za koje je pronašao mesta čak i na maloj terasi.

Cenimo ovakve originalne poteze, posebno kada je u pitanju savršeno usklađivanje boja koje ne nalazimo tako često u enterijerima. Pastelna boja dimnjaka možda nije nešto što prvo upada u oči, ali ostatak doma sigurno jeste. Kao što ćete i sami imati prilike da vidite, ovaj ljupki stan je na najbolji mogući način uskladio boje proleća i to u svakom svom kutku.

Trosoban stan u zapadnom Londonu za opštu temu uzima zelenu boju u različitim oblicima. U jednom uglu to je tapeta sa zanimljivim uzorkom, u drugom su u pitanju pločice u različitim oblicima i nijansama, dok je u nekom sasvim trećem zelena boja ugravirana u dizajn doma pametnim odabirom dekorativnih akcenata.

Na prvi pogled stan deluje veoma svetlo i šareno, ali kada bolje pogledate – ovde suštinski postoje samo dve osnovne nijanse u različitim tonovima, sa malo krem i malo žute. Dakle, stiče se utisak da je u pitanju gomila šara i boja, ali u stvari to je odlična lekcija o tome kako da unesete mnogo vizuelnog efekta a da pritom nimalo ne brinete šta se sa čime slaže ili šta je tu možda previše.

Dakle, dnevna soba ima sva četiri zida umotana u lepe zelene i bele tapete. Ako želite da koristite ovakvu nežnu šaru, ali da joj date malo više energije, mogli biste da uzmete zelenu i upotrebite je za stolariju pa čak i plafon. Isto možete učiniti i sa sofom. Jastuci dolaze u nizu uzoraka i stilova, ali se ne udaljavaju previše od centralne šeme boja, dok tapacirani otoman vodi vaše oko pravo do tamnije narandžastog jastuka, a odatle do umetničkog dela koje je smešteno u pozadini.

Ako želite da zaista analizirate prostor, onda savetujemo da detaljnije sagledate sve oblike. Ovde je zaista puno geometrijskih cik-cak uzoraka, dijamanata i kvadrata a stiče se utisak da dizajner nije preterano vodio računa o tome šta će izabrati. Dnevna soba je otvorena prema kuhinji i možete videti kako se boje ovih prostorija prosto ulivaju jedna u drugu. Iako je svaka zelena stvar nešto drugačija od one prethodne, njihove nijanse su konzistentne i pomešane tako da se savršeno dopunjuju.

Sličnu vezu vidimo i u kupatilu koje je za dekoraciju koristilo malo tamniju zelenu boju pločica koje su raspoređene tako da formiraju prilično popularan trend riblje kosti. Kupatilo inače ima puno svetlog nameštaja koji se savršeno slaže ne samo sa tamnijom bojom zidova već i belim mermernim podom. Konačno, spavaću sobu odlikuju zidovi koji se donekle poklapaju sa zidovima kupatila, ali je zelena u ovom slučaju prešla u mekšu zeleno-plavu nijansu.

Na ovaj način svaka prostorija u ovom stanu dobija svojih pet minuta slave u skladu sa kretanjem kroz dom. Svaka zelena nijansa takođe pokazuje neku drugu simboliku prostora u momentima kada ovaj šareni enterijer posmatrate iz različitih uglova.

photo: primelocation

Povezane teme