Ukrasite svoj enterijer – odaberite zavese po svojoj meri

I mada se minimalizam uvukao u sve sfere našeg života, istom smo odlučno rekli "ne" kada je oproštaj sa zavesama u pitanju.

Iako smo ostavili u prošlosti teške tipove zavesa koji su dominirali domovima u našem okruženju od 80-tih godina prošlog veka pa do sada, u obilju novih modela veoma je lako izgubiti predstavu o tome šta nam je potrebno, a šta ne. Kakve zavese potražiti kako bi enterijer našeg doma izgledao privlačno i pružao nam ugođaj koji zaslužujemo?

Zavese su svojstvene stilu vašeg života. Poput tepiha, one prostor mogu učiniti privlačnijim i obezbediti vam neophodnu privatnost. Osim toga zavesama regulišete i dozu svetlosti koju puštate u svoj dom, a zahvaljujući njima se vidi i stil koji preferirate. Zavese su suptilan načn odraza vaše ličnosti u prostoru u kom boravite.

DEFINICIJA

Zavese određenom prostoru daju završnu definiciju, oplemenjujući enterijer i s tim na umu treba pažljivo da im pristupate. Kreirane uglavnom od laganih materijala, zavese svojim lelujanjem unose život u prostoriju, dajući joj specifičan karakter. Primetićete to kada ih skinete da biste ih oprali. Vaši prozori kao da su ostali bez svog vernog ogrtača koji im daje izražajnost.

BOJE I MATERIJALI

Ukoliko želite da koristite zavese tokom dužeg vremenskog perioda, odaberite neutralne nijanse. Neupadljive boje neće opterećivati prizor u enterijeru, već će mu suptilno dodati malo stila. Takođe, birajte materijale koji ne blede na suncu ukoliko u prostor kojim raspolažete ulazi dosta prirodne svetlosti, kako vaše zavese brzo ne bi izgubile svoju lepotu.

Dizajneri enterijera se slažu u tome da su lan, svila, veštačka svila, baršun i slični materijali vaš najoptimalniji izbor kada su zavese u pitanju. Ovi materijali su izdržljivi i najlakši za saradnju kada je kačenje, povlačenje i pranje u pitanju. Osim toga treba istaći da je veštačka svila izdržljivija od prirodne svile, a da je baršun najbolji izbor za maksimalno blokiranje svetlosti koja dolazi spolja.

Ukoliko vam je potrebna inspiracija za odabir zavesa za vaš enterijer, pogledajte šta smo vam pripremili danas u našoj galeriji.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme