Učinite mali prostor većim u par jednostavnih poteza

Život u centru grada može biti veoma uzbudljiv, ali potraga za idealnim stanom je prava avantura...

Međutim, u većini slučajeva u zamenu za život u gradskom centru, osoba mora da se adaptira na manji životni prostor. Prilagođavanje malog stambenog prostora ponekada može biti jako komplikovano, ali dekorateri kuće The Goort su dizajnirali enterijer ovog stana na besprekoran način.

Pravim linijama, nežnim bojama, u kombinaciji sa pametnim planiranjem prostora i uklapanjem tekstura i materijala učinili su da ovaj enterijer stana deluje veće i neopterećeno. Na sreću oni su imali visoke plafone, što im je pomoglo da prostor definišu vertikalno. Prostori na spratu su uvek pozitivan dodatak kada je kvadratura doma mala. Tim je napravio čak i malu verandu na vrhu stepenica, pružajući ovom malom prostoru grandioznu konstrukciju koja je potpuno funkcionalna.

Izbor namešaja može pomoći kako bi se proširio izgled stana na različite načine. Veoma svetle boje ili prirodne sa svetlim akcentima, takođe mogu pomoći u postizanju ovih ciljeva, kao što je to slučaj sa ovim malim i ljupkim ambijentom. Neutralno siva dvosed sofa, sa dubokim i bogatim senkama akcentovanih jastuka, uobličava celokupnu temu čitavog ambijenta. Tamno siva akcentovano obojenih stolica, zid od cigala, svetlo ofarban drveni pod, plafon i klizeća vrata, podržavaju modernu i prirodnu temu u stanu.

Beli plafon postiže efekat da soba izgleda visoko, čime se produžava prostor vertikalno i stvara osećaj da su stepenice oduvek bile tu. Ovo je ključ rada sa malim površinama kao što je ova, ništa ne sme da izgleda neobično, ili van svog mesta. Prostor mora biti predivno dekorisan i organizovan pod konac, uz što manju upotrebu glomaznih elemenata i komada nameštaja.

Veliki prozori čija stakla pružaju zvučnu izolaciju, dozvoljavaju prirodnom svetlu da prodre u enterijer, dajući unutrašnjosti ovoga stana, svetao ambijent, čak i uz ukupnu temu njegovih boja, koja biva potpuno pokorena. Sudeći po profesionalnim dekoraterima enterijera, mali prostori moraju uvek imati svetle zidove, ali boja i dizajn ovog mesta stanovanja dokazuju sasvim suprotno.

Pažljivim procenjivanjem dnevne zone ovog stana, pronaći ćete da on sadrži sve što je potrebno, ali da je pritom veoma dobro kamuflirano. Na primer, kuhinja je vešto skrivena iza klizećih vrata u prostoru dnevnog boravka. Široki televizor ravnog ekrana se nalazi unutar polica za knjige sa klizećim panelima, dok je ulaz u stan privatan, ali veoma pristupačan. Stepenice vode ka američkom plakaru, a spavaća soba i prostor u kome se nalazi kupatilo su predivno dizajnirani uz upotrebu svakog pravila iz knjige koje mali prostor čini većim, funkcionalnijim i udobnijim.

Prepoznatljiv izgled i dizajn ovog malog prostora jasno čini tačnom tvrdnju da, iako je stan možda malo uskraćen za prostor, on i dalje može imati stila. Iskorišćavanje prednosti visokog plafona, u svrsi korišćenja multifunkcionalnog namešaja, svaki mali prostor pretvara u komotan ambijent, a to ovaj stan dokazuje na pravi način!

N.Đ.

Povezane teme