Strog, ali neodoljiv: otkrijte lepotu enterijera u japanskom stilu

Svako želi da njegov dom bude uređen u drugačijem stilu, ekskluzivan, sa zanimljivim i uzbudljivim dizajnima.

Ukoliko volite orijentalni stil, predlažemo Japan. Zahvaljujući funkcionalnom i minimalističkom obeležju, japanski stil postao je jedna od najpopularnijih tema dizajna enterijera. Sve u njemu ima smisao i svrhu. Osnova ovog stila je filozofija zena, koja je lepa i harmonična. Japanski stil voli prirodnu lepotu. Sve stvari treba da bude jednostavne. Mali potok u bašti i cvetovi trešnje mogu poslužiti kao inspiracija.

Princip umetnosti je jedan od najvažnijih atributa stila. Broj predmeta treba da bude minimalan, ali svaki mora da nosi maksimalno značenje i izraz. Za japanski dizajn su veoma karakteristične prave linije koje su omekšane lepim šarama i znakovima na tkaninama. Površina nameštaja treba da bude veoma glatka, a kuhinjski elementi ( stolovi i stolice ) treba da budu postavljeni na najnižoj mogućoj visini.

Japanski stil treba da bude strog, ali najvažnija stvar je da ne preterate. Svuda treba da budu elementi prirode : vaze sa granama trešnje i japansko cveće. Tradicija japanskih enterijera jeste prisustvo niše u zidu, koja odbija zle duhove i donosi sreću i prosperitet.

Za udobno sedenje na podu, japanski stil koristi jastuke za sedenje. Sobu možete dekorisati porcelanskim ukrasima ili svećama u keramičkim svećnjacima. Šema boja bi trebalo da bude vrlo lagana kako bi se naglasila jednostavnost i harmonija japanskog stila. Nameštaj je od tamnog drveta, dok su svetle boje na zidovima. Sve mora da bude povezano sa florom. Često se ljubičaste, crvene i narandžaste nijanse koriste u uređenju enterijera.

Japanski stil karakterišu veoma veliki prostori, kao i klizna vrata i laki zidovi. Priroda oko kuće, može dobro poslužiti da se dodatno definiše izgled unutrašnjosti kuće. U dvorištu možete organizovati posebano mesto, gde ćete se zabavljati sa porodicom ili prijateljima u japanskom tradicionalnom stilu.

Ukoliko odlučite da vaš dom dizajnirate u japanskom stilu morate da zapamtite nekoliko jednostavnih pravila - minimalizam, prave linije, prirodni materijali i veliki prostor. Nije nužno napraviti celu kuću u japanskom stilu, dovoljno je ponekad pozajmiti neke elemente njihovog stila.

Japanski dizajn pomoći će vam da uronite u atmosferu harmonije, komfora i udobnosti, ali će vam takođe dati dobro raspoloženje svakog jutra.

Japan je zemlja izlazećeg sunca, a jutra su lepša uz rascvetanu prirodu. Zahvaljujući ovom stilu, možete da postigne ovaj efekat i u vašem domu.

U našoj galeriji pronađite ideje za uređenje enterijera u ovom neodoljivom stilu...

Povezane teme

18.06.2024 Enterijer

Saveti za lepši dnevni boravak

Stil i uređenje dnevne sobe reflektuju lični ukus i stil ukućana, što je - na kraju krajeva - i čini tako posebnim mestom u kući.

16.06.2024 Enterijer

Enterijer kuće na selu

Bilo da obnavljate staru seosku kuću ili stvarate novi prostor sa estetikom seoske kuće, ključ je u balansiranju tradicionalnih elemenata sa savremenim detaljima.

14.06.2024 Enterijer

Paravani - jednostavno pregrađivanje

Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizuelnu ulogu, te zavisno o dizajnu mogu uticati na celokupni utisak u enterijeru.

12.06.2024 Enterijer

Kako uneti žutu boju u enterijer za početak leta: ideje i saveti

Od pastelnih nijansi limun žute do vibrantnih sunčanih tonova, ovaj spektar boja donosi osveženje i živost, čineći svaki kutak doma svetlijim i prijatnijim.

10.06.2024 Enterijer

Savršena mala trpezarija u 5 ključnih koraka

Bez obzira na to da li se radi o malom stanu u gradu ili udobnoj kući na selu, stvaranje savršene trpezarije zahteva pažljivo planiranje, kreativnost i praktične strategije.

08.06.2024 Enterijer

Osvežite svoj dnevni boravak nežnim plavim nijansama pre početka leta

Kombinacija nežnih plavih tonova s neutralnim bojama ili svetlim detaljima stvara atmosferu koja poziva na opuštanje i uživanje na pragu nove sezone.

06.06.2024 Enterijer

Kako kombinovati žutu i tirkiznu boju u enterijeru: 7 ideja za vašu inspiraciju

Pažljivim balansiranjem žute i tirkizne i njihovim uvođenjem kroz različite elemente kao što su boja zidova, nameštaj, tekstil i dodaci, možete postići harmoničan i vizuelno privla...

04.06.2024 Enterijer

Funkcionalan minimalistički enterijer

Minimalizam, karakterisan jednostavnošću, čistim linijama i funkcionalnošću, postao je popularna filozofija dizajna za moderno stanovanje. Ovaj pristup ne samo da stvara estetski p...

02.06.2024 Enterijer

Kako stvoriti savršenu modernu dnevnu sobu koja kombinuje stil i udobnost?

Udobna moderna dnevna soba bez napora spaja funkcionalnost sa stilom...Zapamtite, cilj je stvoriti prostor koji se oseća i elegantno i opuštajuće - pravo utočište za udoban moderan...

31.05.2024 Enterijer

Dizajniranje stilskog i funkcionalnog malog stana

U urbanim područjima gde je prostor često ograničen, iskorišćavanje svakog kvadratnog metra postaje ključno. Međutim, uz pravi pristup, čak i najmanji prostori mogu se pretvoriti u...

29.05.2024 Enterijer

Vanvremenski terakota stil u dnevnom boravku

Terakota doslovno znači „pečena zemlja“ i to je upravo ono što dobijate ovim predivnim pločicama. Pored pločica, u svom domu možete da koristite i saksije od terakote radi boje i k...

27.05.2024 Enterijer

Oslobodite svoju dnevnu sobu

Bez obzira da li vaša dnevna soba deluje skučeno zbog previše nameštaja, suvišnih predmeta ili neadekvatnog rasporeda, postoji niz strategija koje možete primeniti kako biste stvor...

25.05.2024 Enterijer

Minimalistički savremeni dizajn enterijera: harmonija jednostavnosti i elegancije

Bez obzira da li dizajnirate elegantni urbani stan, udobnu kuću ili šik kancelarijski prostor, minimalistički savremeni dizajn enterijera nudi svestrano i elegantno rešenje koje se...

23.05.2024 Enterijer

Hubba Bubba - novi trend u dizajnu enterijera

Inspirisan ikoničnim brendom žvakaćih guma, ovakav enterijer podrazumeva igru bojama i unosi živahnost u svaki dom, stvarajući prostor koji je istovremeno hrabar i šaren, kao i sti...

21.05.2024 Enterijer

Profesionalci dele svoje tajne za dobro dizajniran enterijer

Od pažljivog odabira boja i materijala, do igranja sa svetlom i proporcijama, profesionalni dizajneri koriste niz trikova i tehnika koji svaki prostor čine posebnim.