Stan od 45 m² u potpunosti prati potrebe svog neobičnog vlasnika

Ovaj maleni stan opremljen je tako da u potpunosti podržava zdrav način života svoga vlasnika...

A vlasnik je osoba koja uživa u sportskim aktivnostima, uključujući jogu i meditaciju, pa je u skladu sa tim ovaj stan više nalik nekakvom minimalističkom joga studiju sa specifičnom opremom. Vlasnik je inače ovaj stan nasledio od svoje bake, zajedno sa starinskom mašinom za šivenje, originalnim stolicama koje su sada našle svoje mesto u kuhinji, i drugim stvarima koje su takođe našle mesto u renoviranom stanu.

Iako su svi ovi elementi sačuvani kao uspomena, celokupan pristup obnovi bio je potpuno moderan: nije samo restauriran parket, već su obnovljeni i drveni prozori, bakine stolice i mašina za šivenje koja se pretvorila u toaletni stočić za spavaću sobu.

Zadržani su i zidovi, odnosno odlučeno je da se ne menja raspored stana, što se ujedno ispostavilo kao prilično pametan potez. U spavaćoj sobi je tako stvoreno dodatno mesto za smeštaj garderobe, a u dnevnoj sobi je izgrađen veliki ormar u koji je mogla da stane sva sportska oprema.

U stanu od 45 m² ostalo je i sasvim dovoljno prostora za mali joga-studio, zahvaljujući specijalnim kukama za užad koje su postavljene u dnevnoj sobi pored prozora. Poznavaoci joge shvataju koliko je ovakav jedan potez važan za svakodnevnu praksu koja obezbeđuje dobro zdravlje i harmoniju sa sobom i svetom oko sebe.

Povezane teme