Slojeviti enterijer koji je pametno iskoristio svaki svoj kutak

Ova zanimljiva kuća smeštena je u dnu planine, ali je to ne sprečava da bude u maksimalnoj harmoniji sa okolnom prirodom...

Trapezoidni oblik građevine ukazuje da se radi o jedinstvenom mestu koje je zahtevalo pažljivo istraživanje prirode i okoline. Zapravo, čini se da je oblik kuće isklesan iz okolnog terena – zgrada je dizajnirana s ciljem da se priljubi uz okolne planine, pružajući prolaz vazduha, svetlosti i vode.

Kada uđete u kuću, otvara se veliki prostor sa pogledom na stepenice, atrijum i radnu sobu. Zidno i prilično prostrano skladište je efektivno iskoristilo višak drveta stoji sa strane. Kao što i sami možete primetiti, sve zone su povezane tako da čine jedinstven prostor a svaki kutak je prošaran određenim pod-zonama koje su savršeno funkcionalne u svakom pogledu.

U ovom enterijeru definitivno nema nikakvih barijera. Čak je i prizemlje osmišljeno tako da se maksimalno otvara prema dvorištu kako bi dobilo dosta prirodne svetlosti a istovremeno održalo i privatnost. Sa druge strane, prvi sprat ima različite zajedničke prostore i prozore sa kojih posetioci mogu uživati u jedinstvenom pogledu na planine.

Spoljni prostor, odnosno dvorište i balkoni se podjednako tretiraju kao praktične prostorije. Tačnije, preplitanjem spoljašnjeg i unutrašnjeg bez razlike, granica postaje dvosmislena, tako da možete osetiti bogat prostor sa mnogo mesta.

Domaćini ovde zaista žive u skladu sa planinama, odnosno u skladu sa prirodom. Ovo je kuća koja harmonizuje prirodu i koegzistira sa njom.

Povezane teme