Skandinavski stan 88 m² u Sankt Peterburgu

Dizajner Nikita Zub dizajnirao je unutrašnjost stana u neutralnim bojama za par koji se preselio iz Moskve u severnu prestonicu.

"Vlasnici stana su bračni par sa detetom školskog uzrasta. Nedavno su se preselili u Sankt Peterburg zbog posla. Kupci su želeli mirnu skandinavsku unutrašnjost u kojoj mogu doneti nove detalje i akcente,“ - kaže dizajner Nikita Zub.

„Originalni izgled nije odgovarao novim vlasnicima stana. Bivši stanovnici kombinovali su kuhinju opremljenu šporetom na plin i dnevnim boravkom, a prostorije su bile podeljene knaufom - sve u najboljim dizajnerskim tradicijama devedesetih.

„Danas se takva odluka smatra nezakonitom, pa smo izolovali kuhinjski prostor i kroz hodnik dodali drugo kupatilo. Glavni lik projekta je kuhinja sa fasadama od šperploče. Ona je postala polazna osnova u stvaranju celokupnog enterijera. Između dnevnog boravka i kuhinje odlučili smo da postavimo velika staklena vrata tako da gosti koji sede na kauču mogu uživati u pogledu na trpezarijski prostor."

„Spavaća soba je smeštena u uglu sobe. Podelili smo dečju sobu u zone za učenje, muziku i spavanje. Prostor je bio ograničen ormarom za knjige: on daje udobnost spavaćoj sobi, a istovremeno ne stvara prepreke sunčevoj svetlosti. "

 elledecoration.ru

Povezane teme