Savršeno opremanje spavaće sobe za devojčice u par jednostavnih koraka

Drage naše mame, ali i mlade dame: plavo više nije rezervisano isključivo za dečake, kao što ni roze nije ekskluzivna boja za opremanje spavaćih soba za devojčice...

Znamo da je to još uvek ideja kojom se većina roditelja vodi pri opremanju spavaćih soba svojih mališana, ali naš savet vam je da slobodno zaboravite na sve te stereotipe. Opremanje ovog dela doma treba da bude zabavno, inspirativno, originalno... jednom rečju, od ove sobe trebate napraviti idealno mesto za svoje dete: ono koje će savršeno odgovarati njegovom karakteru, u kojoj će voleti da se igra, spava i provodi svo svoje slobodno vreme.

Kada je opremanje spavaće sobe za devojčicu u pitanju, uvek je najbolje startovati sa što neutralnijom paletom boja. Bar kada je pozadina u pitanju. To ne znači da trebate svakom delu prostora dati striktno ružičastu boju, ali se slobodno odlučite za boju kajsije, nežniju varijantu pink ili krem boje, kao i boju peska. Poenta priče je uvesti što ženstveniju atmosferu u prostor, a istovremeno ostaviti dovoljno mesta za naglašavanje posebnih detalja.

Ipak, za sve one koji žele da odigraju na kartu sigurnosti, ružičasta zaista može biti od pomoći. Ne samo da će dodati eleganciju i ženstvenost prostoru, već ova boja danas dolazi u toliko mnogo varijanti što gotovo da ne ostavlja prostor za neke velike greške. U savremenoj ružičastoj sobi za mlade dame najbolji pristup je ne preterivati: ni sa previše svetlim a ni sa previše tamnim nijansama. Ovo, u prevodu, znači da bi najbolja opcija bila odlučiti se za naglašavanje jednog zida tamnijom bojom, dok bi ostatak sobe trebalo osmisliti tako da kombinuje nežnije varijante ružičaste i sive boje (koja je odlična za postizanje sofisticiranog look-a).

Ukoliko spadate u one roditelje koji vole da eksperimentišu i da se poigravaju bojama, onda vam savetujemo da isprobate narandžastu koja je apsolutni hit ove sezone. Ne samo da ona momentalno asocira na radost i optimizam, već je idealna za pravljenje razlike u neutralnoj prostoriji, čak i kada se koristi u vrlo malim količinama. Jednako privlačna boja u tom smislu je i ljubičasta, jer dodaje takozvani kraljevski dodir svakom prostoru (posebno u kombinaciji sa zlatnim detaljima).

Slično se može postići uparivanjem bele i plave, kao i ubacivanjem žutih ili čak crnih detalja unutar prostora. U ovu svrhu slobodno možete koristiti i neke moderne tapete koje ne samo da su jako efektan način ukrašavanja dečje sobe, već su i mnogo isplativije. Cvetni uzorci i teme usredsređene na prirodu su uvek u trendu, ali možete izabrati i one sa geometrijskim uzorkom kako biste uveli nešto drugačije.

Pored ovog pristupa, uvek možete koristiti i tematsku varijantu opremanja, posebno ukoliko vaša devojčica već ima neku zamisao (u vidu omiljenog crtaća, bajke ili boje). To će vam umnogome olakšati posao i omogućiti vam da se skoncentrišete na konkretnu nabavku materijala za ovaj poduhvat. Istovremeno, tematski opremljene sobe u većini slučajeva predstavljaju savršen spoj estetike i funkcionalnosti, što je još jedan podstrek za sve one roditelje koji se premišljaju u vezi ove opcije.

Izvor: decoist

Povezane teme