Oterajte jesenji bluz

Zakoračili smo u jesen, koja nam donosi kišu, opalo lišće i hladno vreme, pa nam se neretko dešava da nam s jeseni “opada“ i raspoloženje…

Kako biste oterali jesenji bluz, pokušajte da kreirate u vašem enterijeru raspoloženje koje će stvoriti osećaj topline i dobrodošlice. Poput jesenjih parfema koji su bogatijih tekstura i složenijih kompozicija od letnjih, i jesenji trendovi za kuću su potpuno drugačiji od lepršavih tonova i motiva u toplim danima.

Pridržavajte se recepta “da u enterijeru treba posedovati samo one stvari koje su ili funkcionalne ili lepe”.

Dok traje tranzicija s letnjeg na jesenje vreme, može biti zabavno uneti neke promene u prostor u vidu boja, motiva ili bogatih tekstura. U bogatom asortimanu kompanije POLY DEC ćete pronaći raskošne tkanine za draperije i zavese, kvalitetne i luksuzne mebl materijale, ekskluzivne obloge za zidove, tapete, tepihe, dekorativne lajsne, ukrasne panele, konzole, okvire za kamine, zidne lampe i nameštaj.

Izdvojili smo trendove koji će obeležiti ovu jesen i zimu 2018. Dovoljno je da usvojite samo neke od ovih predloga, kako biste vaš dom tranformisali u omiljeni jesenji ambijent koji mami vaše prijatelje...

BOJE U ENTERIJERU

Otključajte alhemijsku snagu boja. Zaboravite na milenijumsku pink nijansu ili na belu, jer nove trendi boje stupaju na scenu:

Narandžasta boja

Narandžasta je vesela boja koja emituje optimizam, pa iz tog razloga pokušajte da pronađete način na koji ćete je transponovati u vaš enterijer ove sezone. Sa izvesnim braon podtonom, jesenja narandžasta u javor nijansi, može biti unešena u prostor u vidu dekorativnih detalja ili možete odabrati mebl za vaš nameštaj u boji koja će enterijer pretvoriti u trendi i egzotičnu oazu. Izbor narandžaste može delovati sofisticirano, naročito ako se odlučite za ton narandžaste koji je kombinacija riđe i mrkožute. Odabir ove boje u enterijeru podiže energiju i vitalnost.

Mornarsko plava boja

Dok se mnoge tamne boje smatraju mračnim izborom za enterijere, Navy Blue ili mornarsko plava je dobar odabir, budući da daje izvesnu sofisticiranost, glamur i mističnost. Kao reminiscencija na okean, ovo je takođe jedna relaksirajuća boja, pa je ove jeseni favorit među dizajnerima enterijera. Navy blue asocira na tradiciju, čvrstinu i snagu i često je odabir za momačke enterijere. To naravno ne treba da bude pravilo, pa ako je iskombinujete uz belu, limeta zelenu, miš sivu ili sunčano žutu, dobićete moderan i živopisan prostor.

TEKSTURE

Pliš

Nema boljeg materijala za jesen i zimu od pliša koji zrači luksuzom, a kada je kombinovan sa sirovim prirodnim teksturama poput drveta, pletenih korpi ili mesinga, dodaje jednu taktilnu udobnost.

Pliš je jedan od onih materijala koji su mekani, sofisticirani i koji odmah uvodi glamur u bilo koju prostoriju. Luksuzan, ali svestran za svaki stil, stvara estetiku koja izgleda neverovatno u tamnim i zemljanim bojama, dubokim tonovima dragulja ili suptilnim, mirnim nijansama. Odaberite pliš kao materijal kojim ćete presvući trosed ili fotelje, ili unesite pliš u vidu bogatih draperija ili dekorativnih jastuka. Samo jedna fotelja presvučena ovim materijalom u atraktivnoj nijansi postaje dominantan detalj u enterijeru.

ZIDOVI

Kod zida koji želite da istaknete možete da eksperimentišete tapetama i zidnim oblogama. ”Vau“ efekat ćete dobiti zahvaljujući velikom izboru obloga ili tapeta iz asortimana Poly Dec, koje će se lako uklopiti u vaš enterijer iz snova. U ponudi su raskošne i luksuzne, minimalističke i avangardne zidne obloge ili tapete, ciljano osmišljeni i dizajnirani da udovolje svim ukusima, čak i onim najkapricioznijim. Zidne obloge kreiraju komforan ambijent, protkan elegancijom i prefinjenošću. One su refleksija dobrog ukusa, stila i uglađenosti vlasnika.

Usudite se da eksperimentišete i budite kreativni! Ukoliko ne možete sami da napravite izbor, tu su uvek Poly Dec stručnjaci za konsultacije i savete u vezi prostora koji želite da dekorišete ili redizajnirate.

N.V.T.

Za više informacija posetite   www.polydec.rs

Povezane teme