Nežno, nežno, nežnije: stan na Menhetnu uživa u nijansama proleća

Ovaj prostrani stan na Menhentnu kao da je rešio da prkosi jeseni, pa je u svoje prostorije pustio najlepše i najnežnije prolećne boje...

Dobri poznavaoci dizajna prepoznaće rad čuvenog Rafaela de Kardenasa koji karakterišu preciznost i jasnoća kada je definisanje prostora u pitanju, ali isto tako i neosporna intrigantnost koja nas tera da uvek otkrivamo još. Kardenasov stil koji se najbolje može definisati kao “taman dovoljno” nudi sasvim dovoljno prostora za stvaranje suptilne napetosti između suprotnosti, pa je tako u njegovim projektima uvek primetan spoj kontrastnih boja, lakoće i težine, klasike i modernog.

To je slučaj i sa ovom prostranom američkom rezidencijom, koja je u potpunosti prigrlila prigušene sive tonove glavnog apartmana i oplemenila ih toplijim nijansama breskve, nežno ljubičaste i plave. Na taj način se oba kraja prolećnog spektra boja susreću u ovom domu koji nas podseća da i najmlađe godišnje doba može biti šućmurasto i nepredvidivo u svoj svojoj lepoti.

Najistaknutiji deo doma svakako jeste dnevni prostor koji apsolutnu prednost daje mekom i udobnom nameštaju. Zahvaljujući oblinama koje svakako ne manjkaju u ovom delu doma postignut je efekat komfora i prostranosti a dizajn je obogaćen i uvećan odabranim radovima iz slavne i eklektične umetničke kolekcije vlasnika.

Ruku pod ruku sa dnevnim boravkom korača i fantastična kuhinja koja je, čini se, ipak dala laganu prednost tradiciji, pa su tako drveni kuhinjski elementi od poda do plafona preovladali ovim prostorom. Nešto mirniji kutak stana čine spavaće sobe koje uživaju u najneutralnijim nijansama, ali i kupatilo koje je odlučilo da se obavije klasičnom elegancijom sivog mermera u kombinaciji sa belim pločicama.

Izvor: 1stdibs

photo: Björn Wallander

Povezane teme