Moderan zen minimalizam u službi udobnosti i elegancije: enterijer koji oduševljava svojom jednostavnošću

Više slika

Više slika

Ovaj ljupki enterijer predstavlja jedinstvenu kombinaciju savremenog japanskog minimalizma, parametarskog dizajna i tradicionalnih čeških motiva.

Cilj arhitekture bio je stvoriti jednostavno, čisto, elegantno i udobno okruženje, koje dokazuje da je moguće spojiti čistoću i skromnost sa stvaranjem prijatne atmosfere. Inspirisan savremenom japanskom arhitekturom, enterijer vešto koristi jednostavne linije, prirodne materijale, ujednačene boje i otvorene prostore sa centralno lociranim elementima za trpezarijskim stolom.

Neki delovi enterijera, poput kompozicija stolova, podesivih sistema i polica za knjige, dizajnirani su korišćenjem takozvanog računarskog ili parametarskog dizajna, što donosi geometrijsku i funkcionalnu dinamiku, varijabilnost i prilagodljivost enterijeru. Tradicionalni boemski motivi, s druge strane, savršeno dopunjuju rezervni i elegantan dizajn, vidljiv kroz ručno rađene ukrasne keramičke pločice, lampe prirodnog dizajna ili tradicionalni češki nameštaj.

Centar enterijera je glavni dnevni boravak površine koji je zamišljen kao maksimalno otvoren prostor u kome se prepliću kuhinja, trpezarija i dnevni boravak. Harmoničan osećaj u enterijeru naglašavaju brojne sobne biljke koje praktično prožimaju ceo stan. Raspored enterijera zasnovan je na granicama prvobitnog rasporeda rekonstruisanog stana, s linearnom orijentacijom koja omogućuje optimalno postavljanje različitih funkcionalnih zona.

Centralni hodnik okružen je prostorijama koje služe kao garderoba, toalet, ostava, vešeraj i kupatilo, pa se ovaj deo doma slobodno može definisati kao prostor za odlaganje stvari. Glavna dnevna soba je povezana s dve manje sobe - spavaćom, koja ima zid od grubo struganog maltera, i radnom koja je odvojena velikim duplim kliznim vratima.

Ovaj enterijer predstavlja jedinstvenu celinu u kojoj se različiti stilovi dizajna harmonično kombinuju stvarajući estetski prijatan i praktičan prostor.

Povezane teme

12.02.2024 Enterijer

Za vašu inspiraciju: 15 prelepo dizajniranih spavaćih soba koje garantuju dobar san

Uređenje spavaće sobe je umetnost koja zahteva pažljivu kombinaciju udobnosti, funkcionalnosti i estetike. Ključ je pronaći ravnotežu između elemenata koji stvaraju mirnu atmosferu...

10.02.2024 Enterijer

Saveti za kohezivnu paletu boja u malim stanovima

Svi se možemo složiti da je uređenje malih enterijera zahtevno i teško u skoro svakom pogledu, ali odabir savršene palete boja (koja će učiniti da sve deluje povezano i srodno) je...

08.02.2024 Enterijer

Harmonija prirode u vašem domu: dnevne sobe u zemljanim tonovima

Ovi tonovi ne samo da pružaju estetsku ravnotežu prostoru, već i stvaraju osećaj dubine i stabilnosti, čineći ovaj deo doma prostorom u kojem se svako okupljanje pretvara u iskustv...

06.02.2024 Enterijer

Kreativne pregrade i paravani: savremeni dizajn za funkcionalnost i estetiku u enterijeru

Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizuelnu ulogu, te zavisno o dizajnu mogu uticati na celokupni utisak u enterijeru.

04.02.2024 Enterijer

Vodič za dizajniranje savršenog enterijera u potkrovlju

Dizajniranje enterijera stana u potkrovlju može predstavljati izazov, ali istovremeno pruža idealnu priliku za kreativnost i iskorišćavanje jedinstvenih karakteristika prostora.

02.02.2024 Enterijer

Moderna gotika: stil u dizajnu enterijera koji postaje sve traženiji

Zamislite crne zidove, tamni kožni nameštaj i mnogo resa - ako vam ovo zvuči kao zanimljiva kombinacija, onda je moderan gotički stil savršen za vas.

31.01.2024 Enterijer

Najlakši i najbrži načini da postignete željen izgled enterijera

Ono što nazivamo postepenim koracima za dizajniranje savršenog životnog prostora zapravo su samo provereni saveti koji vam mogu pomoći da lakše postignete željeni izgled doma.

29.01.2024 Enterijer

Saveti i ideje za uređenje dnevne sobe u atraktivnom industrijskom stilu

Definitivno bezvremenska ideja dekora prostora u kom živimo, donela nam je vrlo ćudljiv, hladan i odvažan način upotrebe materijala koji su nepravedno bili zanemareni, poput kamena...

27.01.2024 Enterijer

Beton kao ključni element u vašem enterijeru

Bilo da samo akcentujete svoju prostoriju betonskim zidovima ili pak konstruišete celu sobu, moraćete da se pridržavate nekih pravila dekorisanja kako biste izbegli osećaj preteran...

25.01.2024 Enterijer

Dosadila vam je vaša snežno bela dnevna soba? Evo 5 načina da je osvežite!

Zidovi okrečeni u belo mogu biti pravi melem za oči i osveženje u enterijeru, posebno ukoliko im dodate inovativne teksture i različite boje koje im daju karakter.

23.01.2024 Enterijer

Klasik koji ne mari za vreme: kombinacija crne i bele u enterijeru

U pitanju je klasičan spoj boja koji na prvi pogled može delovati jednostavno, ali ima duboke i kompleksne efekte na atmosferu i celokupan doživljaj prostora.