Moderan enterijer sa holivudskim šmekom

Zavirite u enterijer koji će vas naterati da se osetite kao da ste upravo zakoračili u nekakav holivudski film.

Smešten u stambenoj kuli u Meksiko Sitiju, ovaj stan se najpre može pohvaliti neverovatnim panoramskim pogledom na veliki grad, a zatim i svojim posebnim dizajnom koji ostavlja bez daha.

U pitanju je savremen, prostran stan, u čijoj unutrašnjosti vreme kao da ne prolazi zbog njegove integracije sa pejzažom i prodora prirodne svetlosti koja bez problema stiže u gotovo svaki kutak.

Svaka zona ovog stana je jedinstvena, ne samo zbog zanimljivog odabira svih elemenata, već i zbog emocija koje izviru iz njegovog trezvenog i opuštenog dizajna.

Stan počinje sa poluzatvorenom porodičnom sobom, sa toplim osvetljenjem i propratnom aluminijumskom rešetkom koja uokviruje porodični prostor i sprečava dalje razgledanje enterijera.

Zahvaljujući nizu refleksija i kontrasta stvoren je porodični prostor – trpezarija i otvoreni dnevni boravak, koje u stopu prati terasa sa fenomenalnim pogledom na grad.

Toplina ovih prostora dodatno je naglašena drvenim plafonima ali i zanimljivim odabirom umetničkih dela u vidu predimenzioniranih portreta legendarnih holivudskih heroina.

S druge strane, kuhinja, sa atmosferom koja luta između topline i misterije, upisana je u projekat kao oaza od crnog mermera i drveta gde prirodna i veštačka svetlost stvaraju igru suprotnosti.

Ova igra se prožima i u spavaćim sobama, gde su lični zadaci integrisani neutralnim dizajnom presvlake i jednostavnošću samog prostora.

S pravom se, dakle, može reći kako je u pitanju enterijer fokusiran na kontinuitet i kontrast, koji čine otvoreni kontemplativni prostori idealni za druženje, ćaskanje i ispijanje egzotičnih koktela.

photo: niveltres

Povezane teme