Moderan dom za porodicu surfera u Malibuu

Dizajnerka Vanesa Aleksander dizajnirala je lakonsku vilu za porodicu surfera, inspirisanu arhitekturom Balearskih ostrva.

Obala Malibua, poznata po svom zlatnom pesku i kristalno čistom moru, privlači surfere iz celog sveta. Klijenti dizajnerke Vanese Aleksander, bračni par koji ne može zamisliti svoj život bez osvajanja talasa, nisu bili izuzetak. Porodica je kupila plac u blizini okeana sa tri zasebne vikendice: glavnu zgradu i dve kuće za goste.

Pre svega, dizajnerka je ažurirala entereijer glavne kuće. Odlučeno je da se sruše pregrade između dnevne sobe, kuhinje i trpezarije, a obojeni vitraži zamene prozirnim staklom kako bi više sunčeve svetlosti ušli u prostor. U istu svrhu napravljeni su dodatni krovni prozori.  

Tada je biro Alexander Design počeo da radi na uređenju prostora. Kako dizajnerka priznaje, jedan od izvora inspiracije za nju bila je arhitektura Balearskih ostrva. Za osnovu su izabrani topli zemljani tonovi, koji se skladno kombinuju sa zelenim i plavim nijansama pejzaža izvan prozora. Podovi su napravljeni od betona, materijala koji može lako da izdrži efekte slane vode i jarkog sunca, a zidovi su prekriveni belom bojom. Većina nameštaja, uključujući kuhinju u boji peska, sofe i trpezarijski sto, izrađena je po meri. Nameštaj je upotpunjen starinskim komadima i živahnim akcentima, poput marokanskih jastuka koji stvaraju opuštenu atmosferu.

Projekat je uključivao i uređenje lokacije. Tim je razvio novi koncept uređenja prostora, potpuno obnovio bazen i dizajnirao otvorene prostore za sedenje, uključujući i vidikovac sa pogledom na okean.

Povezane teme