Minimalizam u kombinaciji sa drvetom: enterijer koji čuva samo lepe uspomene

Više slika

Više slika

Ovaj enterijer šalje jasnu poruku: dom je mesto koje ima dušu!

U pitanju je okruženje koje pomaže da se ispričaju priče i prožive jedinstveni trenuci. Da bi se to postiglo, dizajneri su koristili boje, teksture i komade nameštaja koji se odnose na rana sećanja vlasnika. Potkrovlje otvorenog koncepta je dizajnirano da stvori prostor koji prenosi suštinu povezivanja sa prirodom i daje prioritet fizičkom, mentalnom i duhovnom blagostanju.

Polazna tačka projekta je paleta boja inspirisana drvećem u dvorištu, odnosno lišćem koje opada tokom jeseni - to unosi zemljane tonove u enterijer, a ujedno odiše mirom i spokojem. Da bi se naglasio ovaj organski osećaj, odabran je pod koji dodaje nežnu boju prostoru što pojačava celokupan koncept bez otežavanja okoline.

Trpezarija sa stolicama od kože i drveta deli kuhinju i dnevni boravak na dva delaphoto: Eduardo Macarios

Spiralni tepih odgovoran je za zagrevanje okoline kombinacijom boja i tekstura koje stvaraju efekat dubine – njegove nijanse dodatno dolaze do izražaja zahvaljujući pažljivo odabranoj boji sofe i kuhinjskih ploča. Društvena oblast dobija na značaju zbog svoje diferencirane estetike, koju komponuje sa lampom i rustikalnom teksturom zida, donoseći harmonizaciju između kontrastnih stilova.

Iznad sofe, umetničko delo prikazuje lišće u hiper-realističkom stilu, dodajući savršen dodir konceptu projekta. Malo dalje, u zoni kuhinje i trpezarije, nalazi se impresivan pult u zemljanom tonu koji se savršeno stapa sa postojećim dizajnom enterijera. Pogledajte samo te posebno dizajnirane stolice i savršenu mešavinu drveta i kože!

Kombinacija svih ovih prirodnih materijala (sa posebnim naglaskom na drvo, mermer i staklo) enterijeru daje neverovatno lep, simetričan i umetnički izgled koji je u svakom trenutku svestan svoje delikatnosti i funkcionalnosti.

Ovde sve, od najmanjih do najvećih detalja, radi kao veliki, uigran tim: čak i malo intimnije osvetljenje obezbeđuje prijatnu atmosferu koja je direktno integrisana u prostoriju. Zbog svega navedenog slobodno možemo reći: ovaj udoban enterijer je pravo oličenje stila i komfora.

Veliko umetničko delo oslikava opalo lišće kako bi se što bolje uklopilo u stil dnevnog boravkaphoto: Eduardo Macarios

Povezane teme

14.02.2024 Enterijer

15 jednostavnih načina da ulepšate svoj mali stan

Uz toliko različitih stilova i opcija za dekoraciju, bila bi prava šteta kada ne biste odvojili malo vremena da pogledate zanimljive ideje koje vam svakako mogu biti od pomoći.

12.02.2024 Enterijer

Za vašu inspiraciju: 15 prelepo dizajniranih spavaćih soba koje garantuju dobar san

Uređenje spavaće sobe je umetnost koja zahteva pažljivu kombinaciju udobnosti, funkcionalnosti i estetike. Ključ je pronaći ravnotežu između elemenata koji stvaraju mirnu atmosferu...

10.02.2024 Enterijer

Saveti za kohezivnu paletu boja u malim stanovima

Svi se možemo složiti da je uređenje malih enterijera zahtevno i teško u skoro svakom pogledu, ali odabir savršene palete boja (koja će učiniti da sve deluje povezano i srodno) je...

08.02.2024 Enterijer

Harmonija prirode u vašem domu: dnevne sobe u zemljanim tonovima

Ovi tonovi ne samo da pružaju estetsku ravnotežu prostoru, već i stvaraju osećaj dubine i stabilnosti, čineći ovaj deo doma prostorom u kojem se svako okupljanje pretvara u iskustv...

06.02.2024 Enterijer

Kreativne pregrade i paravani: savremeni dizajn za funkcionalnost i estetiku u enterijeru

Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizuelnu ulogu, te zavisno o dizajnu mogu uticati na celokupni utisak u enterijeru.

04.02.2024 Enterijer

Vodič za dizajniranje savršenog enterijera u potkrovlju

Dizajniranje enterijera stana u potkrovlju može predstavljati izazov, ali istovremeno pruža idealnu priliku za kreativnost i iskorišćavanje jedinstvenih karakteristika prostora.

02.02.2024 Enterijer

Moderna gotika: stil u dizajnu enterijera koji postaje sve traženiji

Zamislite crne zidove, tamni kožni nameštaj i mnogo resa - ako vam ovo zvuči kao zanimljiva kombinacija, onda je moderan gotički stil savršen za vas.

31.01.2024 Enterijer

Najlakši i najbrži načini da postignete željen izgled enterijera

Ono što nazivamo postepenim koracima za dizajniranje savršenog životnog prostora zapravo su samo provereni saveti koji vam mogu pomoći da lakše postignete željeni izgled doma.

29.01.2024 Enterijer

Saveti i ideje za uređenje dnevne sobe u atraktivnom industrijskom stilu

Definitivno bezvremenska ideja dekora prostora u kom živimo, donela nam je vrlo ćudljiv, hladan i odvažan način upotrebe materijala koji su nepravedno bili zanemareni, poput kamena...

27.01.2024 Enterijer

Beton kao ključni element u vašem enterijeru

Bilo da samo akcentujete svoju prostoriju betonskim zidovima ili pak konstruišete celu sobu, moraćete da se pridržavate nekih pravila dekorisanja kako biste izbegli osećaj preteran...

25.01.2024 Enterijer

Dosadila vam je vaša snežno bela dnevna soba? Evo 5 načina da je osvežite!

Zidovi okrečeni u belo mogu biti pravi melem za oči i osveženje u enterijeru, posebno ukoliko im dodate inovativne teksture i različite boje koje im daju karakter.