Mešavina klasičnog, industrijskog i modernog stila nije nemoguća misija

Više slika

Više slika

Ovaj porodični stan je dokaz da se moderan, klasičan i industrijski stil mogu savršeno kombinovati u svakom enterijeru.

Raspored stana je podeljen na dva dela. Istočni deo stana je veliki i prostran prostor sa dnevnim boravkom, kuhinjom i trpezarijom koja gleda na veliku terasu, dok zapadni deo u sebi krije veliku spavaću sobu, dve dečije sobe i kupatilo koje gleda na drugu terasu.

Stil dizajna uključuje prirodne materijale - drvo, gvožđe, kamen - kao i meke boje za čist, ali topao i privlačan izgled. Mešavina klasičnog i modernog nameštaja u kombinaciji sa blago industrijskim predmetima je ono što posebno privlači pažnju i daje neki poseban šmek celom prostoru.

Dnevni boravak karakterišu veliki prozori od poda do plafona koji zapravo prate celu fasadu kuće i vode do velike terase sa pogledom na urbani pejzaž grada. U sobi se nalazi i jedan moćan detalj - minimalistička i modularna polica za knjige koja se sastoji od šestougaonih gvozdenih stubova i gvozdenih polica u kombinaciji sa crnim hrastom. 

Ova polica predstavlja jedno mudro i funkcionalno rešenje, ona zapravo pruža dovoljno prostora za smeštaj TV-a i izlaganje omiljenih knjiga i ukrasa. U centru dnevne sobe je i ćilim crne boje sa geometrijskom šarom, a tu su još i siva sofa, drvena fotelja i stakleni sto sa crnom drvenom nogom.

Kuhinja se nalazi levo od ulaza. Njenu dužu stranu čini visoki orman obojen u meku crnu boju zajedno sa standardnim kuhinjskim aparatima, a odmah u produžetku kuhinje nalazi se i otvorena jedinica sa policom i dodatnom radnom površinom. Ostrvo ima industrijski izgled sa završnom obradom od crnog gvožđa i površinom od nerđajućeg čelika koja kombinuje sudoperu, mašinu za pranje sudova i šporet.

U nastavku kuhinjskog ostrva nalazi se trpezarijski sto od hrastovine tamne boje i drvene stolice u crnoj boji. Značajno umetničko delo, crno-bela fotografija štampana na okruglom pleksiglasu, oplemenjuje ovaj deo doma i na neki način razdvaja zonu kuhinje i trpezarije.

U glavnoj spavaćoj sobi, niski betonski zid funkcioniše kao pregrada između ormara i kreveta. Krevet u svetlo sivim nijansama i mali taburei od tamnog drveta služe kao noćni ormarić, dok beli ormarići sa detaljima od drvene ručke nude udoban i harmoničan prostor. 

Kada je u pitanju kupatilo, za ovaj deo doma slobodno možemo reći da predstavlja najmoderniju zonu. Karakterišu ga nijanse sivo-belog drveta sa sivim podom od prirodnog kamena, belim tušem, belim umivaonikom sa drvenim detaljima i velikim ogledalom sa zanimljivom rasvetom.

Kao što i sami možete videti u našoj maloj galeriji, ovaj stan je na najbolji mogući način iskoristio svoju poziciju u centru grada i u svoj enterijer uneo dašak prirode i urbanog šmeka koji odiše udobnošću. 

Povezane teme

17.05.2024 Enterijer

Svetlost, prostranost i optimizam: sve zahvaljujući belom enterijeru

Možda zvuči kao najjednostavnije ukrašavanje sobe, ali dobijanje potpuno belog enterijera zapravo predstavlja pravu malu umetnost.

15.05.2024 Enterijer

Jednostavni, funkcionalni i korisni: minimalistički enterijeri

Izvan njegovih čistih linija i nezagušenih prostora, minimalizam se takođe odnosi na funkcionalnost - filozofiju koja promoviše ideju da "manje znači više" ne samo u smislu vizueln...

13.05.2024 Enterijer

Enterijer koji opušta i umiruje

Kreiranje enterijera koji umiruje i opušta je zapravo stvaranje utočišta od svakodnevnih stresova, i to onog koje promoviše opuštanje, obnavljanje energije i osećaj blagostanja.

11.05.2024 Enterijer

Ideje za sivi i beli izgled spavaćih soba

Ovi neutralni tonovi donose sa sobom ne samo estetsku privlačnost već i funkcionalnost, omogućavajući vam da stvorite prostor koji odražava vašu ličnost i stilski senzibilitet.

09.05.2024 Enterijer

Kreiranje životnog prostora koji odražava vašu ličnost i stil

Stvaranje životnog prostora koji je u skladu sa vašom ličnošću i stilom nije samo praćenje najnovijih trendova u uređenju kuće; radi se o stvaranju okruženja koje se čini jedinstve...

07.05.2024 Enterijer

Kreativne ideje za personalizaciju stana bez velikih troškova

Pristupačne ideje za dizajn enterijera ne moraju da budu ograničavajuće, a svakako imaju potencijala da budu i jako kreativne i originalne.

05.05.2024 Enterijer

Moderni i elegantni stanovi u potkrovlju – i razlozi zašto ih volimo

Stanovi u potkrovlju postali su standard u urbanim sredinama. Osim činjenice da su jedino moguće rešenje u već prenatrpanim gradovima, oni su ujedno i savršeno mesto za stvaranje i...

03.05.2024 Enterijer

Nordijski dizajn može učiniti svaki mali stan velikim

Nordijski dizajn stvara prozračan prostor u kome se njegovi stanovnici mogu osećati opušteno, a gosti biti dočekani širokogrudom dobrodošlicom.

01.05.2024 Enterijer

5 saveta za luksuzniji izgled dnevnog boravka bez velikog troška

Sa strateškim planiranjem i pažnjom na detalje, možete transformisati svoj prostor u sofisticirano utočište koje izražava eleganciju bez velikih troškova.

29.04.2024 Enterijer

Trendovi u dizajnu enterijera: da li ih ponekada treba zanemariti?

Iako je primamljivo pratiti najnovije modne trendove, uključivanje elemenata koji održavaju svoju privlačnost tokom godina osigurava da dom ostane funkcionalan i moderan.

27.04.2024 Enterijer

Osvetlite svoj enterijer sa stilom: saveti za stvaranje udobnijeg doma

Bez obzira da li se trenutno bavite uređenjem malog stana ili jednostavno želite da poboljšate prirodno svetlo u svom domu, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da postignete sve...