Mali stan u tropskom stilu od 45 kvadratnih metara u „hladnoj“ Moskvi

Prostor od 45 kvadratnih metara nalazi se na prvom spratu kuće izgrađene 1890. godine u Moskvi.

Da bi "spasili živote" od znatiželjnih pogleda prolaznika, prozori u stanu su bili prekriveni mat folijama koje dobro propuštaju svetlost. Podovi su potpuno truli i uništeni i spustili su se ispod nivoa za 70 cm, tako da je mali stan praktično „izgrađen“ od nule.

„Pokušali smo da stvorimo atmosferu tropskog hotela, gde se čovek može opustiti i telom i dušom“, kaže autor projekta. "Materijali i teksture vode nas na egzotično ostrvo, a takođe stvaraju neophodan efekat za privlačenje potencijalnih stanara." Najhrabrije i najuspešnije rešenje projekta bio je plafon od trske, koji savršeno funkcioniše sa mikrobetonom. Paleta boja se takođe prilagođava odmoru - lakonski, toplo, nenametljivo.

Autor je bio pred zadatkom da mnoge funkcionalne površine postavi u skromnu površinu malog stana. Gotovo sav nameštaj je izrađen po meri, a najteže je bilo stvoriti zamišljenu kuhinju sa teksturom, za koju su pribegli upotrebi mikrobetona. Na isti način je napravljena konstrukcija sudopere od "betona" u kuhinji.

Za uređenje stana korišćeni su komadi brendova koji nude robu po pristupačnim cenama kao što su IKEA lampe i H&M kućni dekor i tekstil.

U galeriji fotografija pogledajte kako izgleda mali tropski stan u „hladnoj“ Moskvi.

Povezane teme