Japandi stil unosi udobnost i jednostavnost u vaš dom

Japanski i skandinavski uticaji se udružuju da bi proizveli spokojan, organski i prefinjen izgled.

Hibridna estetika koja kombinuje udobnost i funkcionalnost skandinavskog dizajna sa jednostavnom elegancijom japanskog stila, ili jednostavno rečeno Japandi je i dalje u trendu. To je prirodan brak između dve kulture koje privileguju minimalizam i spokoj, a njihove razlike se takođe savršeno dopunjuju.

Skandinavski koncept higgea prelazi u rustičan, koristeći svetlo drvo, oštre neutralne nijanse i jednostavne rasporede koji mogu doneti “zemljanost” u prostor. Japanski dizajn, s druge strane, daje naglasak na toplim, bogatim bojama i iskustvu u zatvorenom ali i spoljašnjem okruženju koje omogućava da se dom oseća prijatno, a da pritom ne izgubi povezanost sa prirodom.

photo: home-designing

Da biste uneli Japandi dizajn u svoj dom, počnite sa namerom. Jedno od glavnih načela je fokusiranje na lepe, praktične dizajne koji su podjednako estetski ugodni koliko i funkcionalni. Svaki predmet u domu koji je opremljen u ovom stilu ima svrhu, a svakodnevni predmeti su sami po sebi vešti dodaci.

Fokusirajte se na jednostavan, koristan i efektan dekor. Japandi kuće su suzdržane kada je u pitanju boja, ali različiti tonovi mogu stvoriti mikroklimu raspoloženja u prostoru. Držite se neutralnih nijansi, ali uključite i svetla, otvorena područja i tamnije, intimnije prostore da biste uravnotežili oštrinu i udobnost.

Smeđa i bež su osnovni tonovi, dok siva i crna stvaraju dramu. Prigušene ružičaste, plave i zelene mogu se koristiti za naglašavanje meditativnih prostora i dopunjavanje prirodnog drveta. Oslanjajući se na japanski koncept vabi sabija (uvažavanje savršenstva u nesavršenosti) japandi naglašava prirodne materijale i duboku povezanost sa životnom sredinom.

photo: home-designing

Povezane teme