Japandi - popularni pravac u dizajniranju enterijera

Japandi ili Scandinese stil, predstavlja jedan od poslednjih trendova dekora ove godine, ali definitivno ćemo ga viđati i nekoliko sledećih...

Šta je u stvari Japandi? To je mešavina dva stila, modernog i rustičnog skandinavskog i tradicionalne elegancije japanskog dekora. Uopšte ne iznenađuje što su baš ova dva pravca pomešana zajedno, jer se oba zasnivaju na stvaranju funkcionalnih enterijera sa određenim akcentnim komadima, a ne ukupnim dekorom. Zajedno, ovi stilovi pružaju zadivljujući pristup minimalizmu, ali su istovremeno udobniji i komforniji od njega. Nordijski segmet dodaje rustične detalje, dok japanski deo mešavine unosi varijabilne palete boja i toplinu.

Kontrastne boje

Skandinavski stil je okarakterisan mešavinom svetlih, neutralnih nijansi, neutralnih boja drveta i pastelnih akcenata. Japanski pravac kreran je od svetlo obojenog drveta okruženog dopadljivim crnim dodacima. Tako da, ukoliko želite da kreirate Japandi sobu, napravite mešavinu tamnih nijansi i svetlog drveta, postarajte se da akcenti prate čitavu temu, ali ukoliko želite da dodate nekoliko vibrantnih detalja u prirodnom maniru, upotrebite nekoliko sobnih biljaka, na primer.

Izaberite nameštaj oba stila

Nameštaj kreiran u oba, japanskom i skandinavskom stilu, sastoji se od čistih linija i funckionalnog dizajna, ali postoje određene razlike. Nordijski nameštaj je obično belo obojen, dok se japanski često finišira tamnim nijansama i daleko elegantnijim linijama. Koristite mešavinu ovih komada, od kojih će neki biti jednog, a ostali drugog stila, ali nemojte se nikako dvoumiti kada na red dođe upotreba različitih nijansi drveta, kombinacija zakrivljenih i pravih linija što vam svakako može pomoći da kreirate veoma interesantan prostor.

Dodajte aksesoare

Definitivno ne možemo videti preterano mnogo aksesoara u nordijskom i japanskom prostoru, jer se njihovi stilovi zasnivaju na funkcionalnosti. Kako biste uneli Japandi stil u svoj enterijer, odaberite određene aksesoare veoma pažljuvo i zadržite se na nekoliko njih. Oslonite se na prirodne elemente kao što su sobne biljke kako biste oživeli svoj ambijent, a one su posebno lep dodatak za oba stila. Drugi princip predstavlja dodavanje prirodnih i šik materijala, kao što je kamen, na primer.

N.Đ.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme