Industrijski dodir sreće moderni šik u neobičnom stanu u Torontu

U poslednjoj deceniji malo je stilova steklo toliku popularnost kao što je to slučaj sa modernim industrijskim stilom.

Ovo je posebno primetno kada je reč o renoviranju starih rezidencija i preuređenju stanova sa ciljem modernijeg izgleda. Čak i ako težite ka vrlo suptilnom isticanju industrijskog dela, upravo ti sporadični mali industrijski dodiri su često dovoljno da u potpunosti promene utisak i atmosferu u jednom domu. Do jednog takvog stana vodimo vas danas, a njegova lokacije je Toronto.

On nosi naziv Queen West i smešten je na drugom spratu zgrade u vrlo prometnom kvartu. U isto vreme ovaj stan deluje vrlo moderno, robusno i zrači nesvakidašnjom prefinjenošću. Za izgled njegovog enterijera zaslužan je Crative Union network, koji je odradio neverovatan posao. Besprekorna kombinacija grube cigle i drvenih završnih obrada sa poliranim belim zidovima i modernim dekorom, nudi najbolje od oba sveta. Stan je istinski primer industrijskog dodira koji sreće moderni šik.

Dizajniran je po principu otvorenog plana, pri čemu izgleda vrlo prostorno i bez nepotrebnog nereda. Sa dnevnim boravkom na jednoj strani, a kuhinjom i trpezarijom na drugoj, ovaj stan deluje vrlo komforno i prijatno. Na plafonu primetne su posebno dizajnirane ploče sa svetlima u obliku ptica u letu koje predstavljaju možda i najlepši detalj u stanu. Izloženi komad zida od opeke u dnevnom boravku je onaj koji u najvećoj meri povezuje ovaj stan sa industrijskom pričom.

Veliki prozori unose prirodno svetlo u stan dok ležerno postavljeno ogledalo uza zid, sa drvenim okvirom ističe jedinstvenu privlačnost enterijera i doprinosi prostornom utisku. Metalni i drveni elementi oblikovali su kuhinju zajedno sa malim ostrvom koje se nalazi u njoj. Tamni kuhinjski ormarići dali su joj savršenu pozadinu i učinili da deluje vrlo moderno.

Spavaća soba s druge strane ima svoju ličnu paletu boja. Beli zidovi "razbijeni" su plavim i žutim akcentima, koji čine da prostor deluje sveže i prozračno. Velika vrata vode na trem koji se nalazi uz spavaću sobu, na kom je postavljen sto sa dvema stolicama za uživanje u prirodi.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme