Igra svetla, drveta i neutralnih boja u neverovatno udobnom enterijeru

Više slika

Više slika

Prirodna svetlost, drveni elementi i neutralne boje oduvek su bili recept za stvaranje udobnog enterijera.

Smešten u prestižnoj zgradi u Limasolu na Kipru, ovaj stan ne ostavlja nijedan ugao jedinice netaknutim a pritom na svakom koraku obećava vrhunsko uživanje. Ceo prostor je svetao i prozračan, ovde gotovo da nema tamnog drveta na vidiku. Porodica je zahtevala da svaki komad nameštaja i svaki korišćeni materijal bude najvišeg kvaliteta kako bi odražavao njihov ukus.

Dom uključuje zemljane boje sa kontrastnim kremastim komadima nameštaja, koji su postavljeni uz izuzetne zidove od sivog mermera i prozore od poda do plafona. S obzirom da se radi o stanu koji ima neverovatan pogled na more, dizajneri su dosta pažnje posvetili prostoru oko balkona jer bi tu domaćini mogli da organizuju zabave sa prijateljima i da se opuštaju tokom vrelih letnjih dana.

Udobna trpezarija u neutralnim bojama sa pogledom na morephoto: roomzly

Kako bi sve bilo kohezivno i privlačno, i za ove zone je odabran nameštaj svetle boje s tim što se primećuju i ekstravagantni dodiri narandžastih nijansi. Zidovi su ili u boji belog drveta ili opet nekoj krem varijanti, odvojeni svetlo smeđim i sivim mermerom da bi se razlikovala i razbila paleta bele boje.

Iako su podovi takođe svetlih boja, kuća je otvorenog plana, ali primenom različitih rasvetnih tela i materijala za nameštaj vešto je odvojena. Ono što dnevni boravak čini tako jedinstvenim su neobični komadi dekoracije, koji se često koriste u savremenim enterijerima. Stan je inače dizajniran za porodicu sa starijom decom, što je omogućilo da se svaka soba kreira sa nekom zasebnom tematikom kako bi karakter dece došao do izražaja.

Udobna spavaća soba u neutralnim nijansama peskaphoto: roomzly

Svaka spavaća soba je pomalo minimalistička u svom pristupu. Ipak, jedna stvar koja je zajednička za sve sobe je upotreba izuzetne drvene obloge, ali sa dodirima elegancije koja se donosi upotrebom raskošnih tkanina i prekrasnih lampi.

Glavna spavaća soba ima mermer na zidovima sa dodacima sive i braon boje i uzglavljem od svetlog drveta. Sofisticiranost se dodaje korišćenjem staklenih ormara i toaletnog prostora gde se lako možete pripremiti za početak dana.

Dnevni boravak spojen je sa kuhinjom i trpezarijom u neutralnim nijansamaphoto: roomzly

Svaki kutak ovog neverovatno udobnog stana ističe stil porodice, sa ekscentričnim predmetima i retkim komadima nameštaja. Mesto odiše klasom, stilom i dobro planiranim zonama koje obezbeđuju da svako pronađe svoj privatni kutak kad god poželi.

Povezane teme

02.12.2023 Enterijer

10 pametnih načina da mala dnevna soba postane veća

Mala dnevna soba ne mora da bude zagušljiva, pa samim tim definitivno ne treba praviti kompromise u pogledu stila i boja za najbolji vizuelni izgled.

30.11.2023 Enterijer

Šareni tonovi u kombinaciji sa drvetom unose toplinu, udobnost i poseban stil u svaki enterijer

Kombinacija šarenih tonova sa drvetom može rezultirati enterijerom koji je istovremeno bogat teksturama i paletom boja, pružajući prijatan kontrast i usklađenost.

28.11.2023 Enterijer

Mala spavaća soba može biti lepa ukoliko joj obezbedite ovih 5 stvari

Spavaće sobe su sjajni prostori za kreativnost sa dizajnom i dekoracijom. To je zato što postoji mnogo mogućnosti za igru sa bojama, šarama, nameštajem, osvetljenjem i razmerom. Al...

26.11.2023 Enterijer

Do luksuznijeg predsoblja u samo 7 jednostavnih koraka

Ulaz je neka vrsta najave za ostatak vašeg doma, pa ga samim tim ne smemo zanemariti već ga trebamo obogatiti upečatljivim elementima koji stvaraju ugodnu dobrodošlicu.

24.11.2023 Enterijer

Tamni podovi u enterijeru: savršen način da unesete malo drame u svoj dom

Oni koje se ne plaše eksperimentisanja, i odaberu taman pod, uživaće u sofisticiranom i elegantnom, ali i toplom izgledu svojih novouređenih prostorija.

22.11.2023 Enterijer

Stilizovanje enterijera za hladnije dane: saveti za stvaranje tople atmosfere

Stvaranje tople i ugodne atmosfere za hladnije dane je izuzetno važno kako biste se osećali prijatno i udobno u svom domu tokom zime. Zimski dekor enterijera donosi čarobnu atmosfe...

20.11.2023 Enterijer

Greške koje pravimo pri uvođenju skandinavskog stila u dizajn enterijera

Moderan, minimalistički i udoban – to je skandinavski kućni dekor. Njegove oštre linije i čiste ravne površine navode vlasnike kuća (pa čak i dizajnere) da ga prigrle svom snagom,...

16.11.2023 Enterijer

Praktični saveti za korišćenje ogledala u dizajnu enterijera

Ogledala mogu učiniti da soba izgleda veća. Strateški postavite ogledalo i ono može trenutno da „proširi“ prostoriju, stvarajući iluziju više prostora i unoseći više svetlosti. To...

14.11.2023 Enterijer

Ispunite svoj enterijer energijom: koristite tople boje za povećanje produktivnosti

Pokazalo se da tople boje, odnosno nijanse crvene, narandžaste i žute stimulišu čula, nudeći i udobnost i inspiraciju. Drugim rečima, dodavanje toplijih nijansi ima pozitivan učina...

10.11.2023 Enterijer

Ispoštujte ovih 7 pravila i enterijer će raditi za vas!

Dizajn enterijera je često shvaćen samo kao estetski aspekt našeg doma, ali njegova važnost seže mnogo dublje od toga. Ono što može izgledati kao jednostavan izbor boje zidova ili...

08.11.2023 Enterijer

Najtopliji trendovi u dizajnu enterijera 2024.godine

Pratili smo najbolje u industriji enterijera i primetili nekoliko ponavljajućih trendova u uređenju doma i uzbudljivih novih talasa koji dolaze! Svet dizajna enterijera će svakako...