Enterijer u boji peska smiruje i opušta svojim prirodnim izgledom

Dajte opuštenu auru svom kućnom dekoru pomoću boje peska, baš kao što je to uradio ovaj mediteranski dom.

Među najpopularnijim nijansama u dizajnu enterijera, postoje prirodne nijanse koje savršeno odgovaraju ostalim bojama, materijalima i završnim obradama. Da bismo vam pomogli da napravite uravnotežen i opuštajući dekor, danas ćemo se fokusirati na takozvanu boju peska koja je odličan izbor za postizanje ovog cilja.

Kao što i samo ime govori, u pitanju je nijansa koja neodoljivo podseća na mir i lepotu egzotičnih plaža. Kao i priroda, unutrašnjost ima različite nijanse peska u rasponu od svetlo bež do tamnije bež, ponekad žute, roze ili narandžaste boje. Peščane nijanse dodaju opuštajući i harmoničan dodir dekoru dok nam omogućavaju da stvorimo ugodnu ili modernu atmosferu po našem ukusu.

Među mnogim vrlinama ove moderne boje, posebno se ističe njena svestranost i moć da unese notu ravnoteže i mira u svaku prostoriju. Pored toga, neutralne nijanse su idealan saveznik za vizuelno povećanje skučenog prostora.

Ako nemate vremena ni novca da ulažete u korenite promene, možete se odlučiti i za male dekorativne transformacije. Da biste osvežili, na primer, dekoraciju u beloj dnevnoj sobi, razmislite o ukrašavanju sofe sa više mekih jastuka u različitim nijansama bež ili svoj pod ukrasite tepihom u pomenutoj boji. Isto važi i za spavaću sobu: krevet u boji peska ili jedan akcentni zid su odlična ideja za postizanje sjajnih rezultata bez napora.

Zahvaljujući svom prirodnom izgledu, boja peska se savršeno uklapa sa gotovo bilo kojom drugom bojom pa se samim tim lako uklapa i u bilo koju vrstu dekoracije. Kombinujte je sa belom da biste stvorili svetlu i uravnoteženu atmosferu, ili joj dodajte malo žute za topliji izgled.

Ukoliko želite da u svoj dom unesete malo rustičnog stila, uparite boju peska sa braon ili bež detaljima. Ili, postignite onaj prefinjen moderan kontrast dodavanjem crnih naglasaka koji će biti od posebne pomoći ukoliko želite i bolje definisan životni prostor.

photo: bmStudio

Povezane teme