Enterijer savršenih neutralnih nijansi

Više slika

Više slika

Smeštena u Los Anđelesu, ova divna stambena jedinica skandinavskog stila predstavlja dizajn studija Shialice...

Mirna ulica koja vodi do ovog stana čini teškim da poverujete da se nalazite u samom srcu jednog od najlepših delova užurbanog i zagušljivog grada. Kada stupite unutra bivate pozdravljeni popločanim drvenim podovima i dekorativnim elementima koji podsećaju na prošli vek. Dizajn ovog doma asocira na Njujork, Barselonu ili bilo koju drugu svetsku metropolu, ali skandinavska elegancija je u njemu neosporna.

Veoma je lako prepoznati skandinavski dizajn enterijera, ali ne postoji samo jedan skandinavski stil, već nekoliko njih, i svi oni poseduju određene zajedničke elemente. Na primer, svi skandinavski enterijeri sadrže drvene podove, najčešće svetlih nijansi i mogu biti viđeni u svim sobama osim u spavaćoj. Umirujući, umirujući tonovi bledo plave, hladno sive, bele i krem boje se mogu videti u bilo kom skandinavskom enterijeru.

Ova šema boja je gotovo postala zaštitni znak dizajna ovog stila, i čini se, jedan od glavnih pokretača novonastale globalne mimikrije. Ove nijanse su jedinstvene skandinavskom minimalizmu, posebno svetlo plava, koja se veoma retko viđa u severnoameričkim enterijerima minimalističkog stila. Paleta boja je veoma svetla i jednostavna u skandinavskom dekoru, obično uključuje nijanse sive, plave, ali i bele takođe, u velikim količinama.

Svetao i prostran, otvoren plan prostora, u kome su smeštene kuhinja i trpezarija, stvara veoma jak prvi utisak. Diskretne plave i bele nijanse kuhinjskih elemenata se savršeno uklapaju sa susednim nameštajem, belim zidovima i drvenim podovima.

Od velikih prozorskih otvaranja ne postoji bolji način pomoću kog možete dovoljno, toliko voljene, dnevne svetlosti pustiti unutra. Prozori od poda do plafona su veoma česti u skandinavskom dizajnu upravo iz tog razloga.

Enterijer ovog stana reflektuje ljubav prema prirodi obiljem bujnih biljaka, ali i nameštaja koji oponaša njene lepote putem rustičnih drvenih elemenata.

N.Đ.

Povezane teme

22.02.2024 Enterijer

Za svakog ponešto: 10 zanimljivih načina za uređenje dnevnog boravka

Istražite našu kolekciju ideja za dnevne sobe koje su dizajnirane s ciljem da inspirišu udoban, funkcionalan i moderan prostor u kome će svi uživati.

20.02.2024 Enterijer

Zavirite u dnevne sobe poznatih

Predstavljamo vam dnevne sobe poznatih ličnosti, sa svim elementima luksuza koje bi neko mogao da poželi…

18.02.2024 Enterijer

5 načina za osveženje enterijera na početku godine

Iako na prvi pogled može delovati zastrašujuće, uz samo nekoliko jednostavnih promena možete udahnuti novi život svom domu i stvoriti prostor koji deluje sveže, čisto i privlačno.

16.02.2024 Enterijer

Saveti za maksimalno iskorišćavanje vertikalnog prostora u malom stanu

Bilo da je reč o pametnom rasporedu nameštaja, kreativnim dekorativnim rešenjima ili jednostavnoj organizaciji, ove ideje su tako dobre da ćete poželeti da ih odmah primenite i u s...

14.02.2024 Enterijer

15 jednostavnih načina da ulepšate svoj mali stan

Uz toliko različitih stilova i opcija za dekoraciju, bila bi prava šteta kada ne biste odvojili malo vremena da pogledate zanimljive ideje koje vam svakako mogu biti od pomoći.

12.02.2024 Enterijer

Za vašu inspiraciju: 15 prelepo dizajniranih spavaćih soba koje garantuju dobar san

Uređenje spavaće sobe je umetnost koja zahteva pažljivu kombinaciju udobnosti, funkcionalnosti i estetike. Ključ je pronaći ravnotežu između elemenata koji stvaraju mirnu atmosferu...

10.02.2024 Enterijer

Saveti za kohezivnu paletu boja u malim stanovima

Svi se možemo složiti da je uređenje malih enterijera zahtevno i teško u skoro svakom pogledu, ali odabir savršene palete boja (koja će učiniti da sve deluje povezano i srodno) je...

08.02.2024 Enterijer

Harmonija prirode u vašem domu: dnevne sobe u zemljanim tonovima

Ovi tonovi ne samo da pružaju estetsku ravnotežu prostoru, već i stvaraju osećaj dubine i stabilnosti, čineći ovaj deo doma prostorom u kojem se svako okupljanje pretvara u iskustv...

06.02.2024 Enterijer

Kreativne pregrade i paravani: savremeni dizajn za funkcionalnost i estetiku u enterijeru

Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizuelnu ulogu, te zavisno o dizajnu mogu uticati na celokupni utisak u enterijeru.

04.02.2024 Enterijer

Vodič za dizajniranje savršenog enterijera u potkrovlju

Dizajniranje enterijera stana u potkrovlju može predstavljati izazov, ali istovremeno pruža idealnu priliku za kreativnost i iskorišćavanje jedinstvenih karakteristika prostora.

02.02.2024 Enterijer

Moderna gotika: stil u dizajnu enterijera koji postaje sve traženiji

Zamislite crne zidove, tamni kožni nameštaj i mnogo resa - ako vam ovo zvuči kao zanimljiva kombinacija, onda je moderan gotički stil savršen za vas.